Livia Klausová exkluzivně pro Aha! - Snaží se zachránit synovo manželství | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Livia Klausová exkluzivně pro Aha! - Snaží se zachránit synovo manželství

Livia Klausová na sňatek svého syna nedá dopustit!
Livia Klausová na sňatek svého syna nedá dopustit! (Aha! – Petr Novotný)

Zatímco její syn Václav Klaus mladší (41) v pondělí oznámil, že opouští manželku Kamilu, se kterou už delší dobu nežije, jeho matka, první dáma Livia Klausová (66) se zřejmě s celou situací nechce smířit. Snaží se rodinu zuby nehty zachránit. Vždyť si ani nedokáže připustit, že její starší syn odešel od rodiny a nehodlá s manželkou nadále obývat společnou domácnost. „Ale oni se nerozcházejí. Ne, tak to není,“ řekla včera exkluzivně deníku Aha! Klausová, která si tvrdošíjně stojí za tím, že manželství nemá takové trhliny, jak veřejně prohlásil její syn. Více se však o rodinných peripetiích nechtěla bavit... Na téma móda se však hovořit nezdráhala a Aha! prozradila spoustu zajímavostí o své garderobě i tom, jak zvolit správný model hodný první dámy.

Jak se vybírají šaty pro státní příležitosti? Řekněte nám něco o výběru modelu pro návštěvu politiků Obamy a Medveděva?
„V mém šatníku je spousta modelů. Na každou událost se šaty samozřejmě vybírají velmi pečlivě a velmi dlouho. Ale konkrétně na tuto příležitost jsem přišla, rozhlédla se a hned jsem věděla, po kterých sáhnout a ve kterých vyrazím.“

Máte oblíbenou módní návrhářku, jejíž šaty často nosíte? Ví, co přesně by měly splňovat šaty první dámy, nebo přicházejí i nápady od vás?
„Jsem člověk, který má oblíbené návrhářky, a nebudu říkat, že E. Daniely mezi ně nepatří. Ale mám ráda ty návrhářky, které respektují člověka jako takového, a ne jako první dámu, což mi samozřejmě vyhovuje. Jsem ráda, že dámy, které stojí za touto značkou, dají na můj pocit a přihlížejí k tomu, co by se mi líbilo.“

Jak krátkou sukni si může dovolit první dáma?
„Já už s přibývajícím věkem značně prodlužuji.“

A nosila jste někdy minisukně?
„Samozřejmě, ale od těch už jsem hodně daleko. S délkou jsem spíše pod koleny než nad...“ (směje se)

Co říká Václav Klaus mladší

Patnáctileté manželství prezidentova syna Václava Klause mladšího (41) je v troskách. Přiznal totiž, že už delší dobu nežije s manželkou Kamilou. „Naše vztahy jsou i nadále korektní a společně se podílíme na výchově našich dětí,“ uvedli oba manželé ve společném prohlášení. Václav Klaus mladší je ředitelem elitního soukromého gymnázia PORG. S manželkou Kamilou mají tři děti – Vojtěcha (13), Kateřinu (11) a Jakuba (8).

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.