Černý pasažér Alex V. tvrdí: Tohle je revizor mlátička! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Černý pasažér Alex V. tvrdí: Tohle je revizor mlátička!

Fotografie
Fotografie (internal)

Šokující případ napadení se měl odehrát ve středu odpoledne v Praze na Malostranském náměstí. Pan Alex V. vystoupil spolu s revizorem z tramvaje, protože se mu nemohl prokázat jízdenkou ani osobními doklady. Za to si prý nejprve vyslechl výhrůžky, pak do něj revizor začal strkat. Když Alex vytáhl foťák, revizor údajně zaútočil pěstí. Přivolaná policie našla černého pasažéra v krvi na zemi.

Alex je profesionálním fotografem, takže foťák nosí stále při sobě. Jak sám uznává, byl správně vykázán z tramvaje, protože neměl platnou jízdenku, pak ale nastala mela. „Zapomněl jsem i doklady, tak jsme vystoupili z tramvaje na Malostranském náměstí, že tam počkáme na policii. Už cestou k lavičce do mě revizor několikrát strčil a pak mi vyhrožoval,“ popisuje začátek konfliktu Alex. Když se rozhodl, že na revizora podá trestní oznámení, vytáhl fotoaparát, aby si zdokumentoval, jak agresor vypadá. „Jakmile uviděl foťák, ve vteřině se po mně vrhnul. I tak jsem se snažil celou dobu fotit. Urval mi objektiv – a pak už jen vím, že jsem ležel na zemi a on mě brutálně mlátil,“ vybavuje si napadený, kterému pomohli dva kolemjdoucí. Ti na útočníka začali křičet, aby toho nechal. Přivolaná policie Alexe, který utrpěl pohmožděniny pod očima a úraz nosu, převezla do nemocnice a revizora k výslechu. Jak to dopadlo s agresorem, jsme se ovšem od pražského Dopravního podniku nedozvěděli. „Teď v pátek odpoledne nejsem schopen k tomuto incidentu nic zjistit. Ale my se setkáváme spíše s opačným problémem. Nemálo revizorů končí v pracovní neschopnosti v důsledku napadení pasažérem,“ řekl Aha! mluvčí Ondřej Pečený. Nicméně Nemocnice pod Petřínem, kde Alexe ošetřili, nám konflikt potvrdila: „Byl ošetřen na chirurgické ambulanci. Utrpěl povrchní poranění vlasové části hlavy a pohmožděniny v obličeji.“

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.