Razie v Hatích: Jsou to padělky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Razie v Hatích: Jsou to padělky!

Hraniční přechod v Hatích je živnou půdou pro prodej padělků.
Hraniční přechod v Hatích je živnou půdou pro prodej padělků.

Toužíte chodit v oblečení prvotřídních značek, ale nemáte na to, abyste za ně utratili zbytečné desetitisíce? V pohraničních tržnicích se zdá, že si takové kousky můžete pořídit za pár korun. Jsou to ale padělky!

Toužíte chodit v oblečení prvotřídních značek, ale nemáte zbytečné desetitisíce? V pohraničních tržnicích se zdá, že si takové kousky můžete pořídit za pár korun. Jsou to ale padělky!

Jedna z takových tržnic je při hraničním přechodu Hatě, kde česká obchodní inspekce ve spolupráci s cizineckou policií tam zadržela v úterý padělky zboží za více než 1,1 milionu korun. Agentuře ČTK to dnes řekla vedoucí oddělení kontroly jihomoravského inspektorátu ČOI Tatiana Neuhybelová.

Za levnými nákupy do tržnice v Hatích jezdí především Rakušané. Při dosud největším zátahu loni v září tam zabavili inspektoři a celníci padělky za více než 135 milionů korun. Celkem za minulý rok zajistili padělky za zhruba půl miliardy korun.

Zabavené zboží teď poputuje ke znalci, který potvrdí, zda jde opravdu o padělky. Poté se buď zlikvidují, skončí ve skladu, nebo se také použijí pro humanitární účely. Prodejci hrozí ve správním řízení vysoká pokuta.

Foto Celní ředitelství Brno

(iec, ČTK)

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.