Jediný dvouhlavý had v Evropě: Obě hlavy syčí i koušou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Jediný dvouhlavý had v Evropě: Obě hlavy syčí i koušou!

Dvouhlavá boa královská je záhadou i pro zoology.
Dvouhlavá boa královská je záhadou i pro zoology. (pro Aha! – Michal Vlček)

Unikátní dvouhlavý had boa královská je v těchto dnech k vidění na Moravě. Přibližně roční mládě středoamerického hada je hlavní atrakcí mobilní výstavy Anaconda World Tour.

„Mimořádné na tomto hadovi je především to, že obě hlavy jsou plně funkční, obě přijímají potravu. Minimálně v Evropě žádné takové zvíře neuvidíte. Zoologové nad tím kroutí hlavou, je to hříčka přírody,“ vysvětluje majitel hada Němec Rony Spindler. Svého raritního svěřence hlídá jako oko v hlavě. Přibližně před měsícem mu totiž dvouhlavého boa na výstavě v Povážské Bystrici někdo ukradl. „Původně jsme podezírali našeho aligátora, že ho sežral. Dokonce jsme mu zkoumali žaludek sondou. Po pár dnech se nám ale ozval zloděj a chtěl po nás 10 tisíc eur. Nakonec jsme mu je dali. Vždyť ten had má cenu minimálně patnáctkrát vyšší,“ tvrdí Spindler. Na výstavě Anaconda World Tour můžete spatřit přes tři stovky hadů, krokodýlů, želv či hadů ze všech koutů světa. Mnohé exempláře jsou v přírodě už prakticky vyhynulé. Tři kamiony plné plazů se nyní přesouvají ze Zlína do Brna.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.