Jiří Pavlis: Tu hrůzu mám stále před očima! Zpověď muže, který našel v Litoměřicích mrtvé miminko! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Jiří Pavlis: Tu hrůzu mám stále před očima! Zpověď muže, který našel v Litoměřicích mrtvé miminko!

Jiří Pavlis ukazuje, kde našel mrtvé miminko.
Jiří Pavlis ukazuje, kde našel mrtvé miminko. (Aha! – Alexandr Malachovský)

Strašlivé okamžiky prožili manželé Pavlisovi z Litoměřic. Na sobotní procházce se svými dětmi našli na víku kontejneru mrtvého novorozence (deník Aha! informoval). „Pořád mám tu hrůzu před očima,“ svěřil se Jiří Pavlis. Podezřelou krkavčí matku (20) včera policie zadržela.

„Šli jsme na procházku ve čtvrt na dvě. Na kontejneru tehdy ještě určitě nic nebylo, ve dvě hodiny už ale na víku leželo tělíčko. Dítě bylo od krve a vidět byla i pupeční šňůra,“ vyprávěl včera reportérům Aha! viditelně otřesený Jiří Pavlis (29).

Tělíčko podle něj nejspíš z útrob kontejneru vyhrabal bezdomovec. „Viděli jsme, že se tam někdo motá. Myslím, že by ho jeho »matka« jen tak nepoložila na víko, aby bylo všem na očích.“ Zatímco on zůstal u hrůzného nálezu, jeho žena běžela na nedalekou policejní služebnu. „Nejdřív jí nevěřili a říkali, že je to určitě panenka. Ale ona se nenechala odbýt. Nejstrašnější ale je, že všechno viděly naše tři děti. Hned jsme je sice poslali domů, ale i tak syn celou noc nespal,“ líčí třesoucím se hlasem Jiří Pavlis.

Mladá žena, údajná matka dítěte, kterou policie včera zadržela, byla prý jejich sousedka. „Prodavačka ze samoobsluhy mi říkala, že volala policii. Jedna holka z domu byla těhotná, a najednou chodila bez břicha i miminka. Prý byla zadlužená a hrozilo jí, že přijde o byt,“ říká Jiří Pavlis.

Policie zatím žádné další podrobnosti nezveřejnila. „O zahájení trestního stíhání a podání podnětu k návrhu na uvalení vazby bude rozhodnuto po výslechu podezřelé,“ uvedla policejní mluvčí Šárka Poláčková.

V tomto domě údajná krkavčí matka žije.

 

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.