Jirkův volební »polštář« - Zastavili památku! Aby měl miliony na kampaň... | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 29. března 2024

Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt

Jirkův volební »polštář« - Zastavili památku! Aby měl miliony na kampaň...

Dvacetimilionový polštář? No přiznejte, kdo z vás to má?
Dvacetimilionový polštář? No přiznejte, kdo z vás to má? (Aha! – Mária Rušinová, Dan Černovský)

Monstrózní kampaň ČSSD je všem v patách, na »oranžádu na ulicích« si stěžuje i šéf opoziční ODS Mirek Topolánek. A aby kampaň billboardů a drahých mítinků, kde Paroubek rozdává růže lidem, zatímco je Jiří Šlégr učí bruslit na stranických kluzištích, mohla pokračovat, původních 160 milionů by stačit nemuselo. ČSSD si proto sjednala u úvěrové firmy kontokorent na 180 milionů. Ručí za ně památkově chráněným domem, který strana vlastní v pražské Hybernské ulici!

„Kontokorent je otevřenou možností využít na kampaň více peněz, plány ohledně spotřeby se ale nikde nezměnily. Jde o finanční prostředky, které mají tvořit jakýsi pohodlný polštář v případě, že by jich byla potřeba,“ řekl Aha! šéf volební kampaně Jaroslav Tvrdík.Pokud se ale předvolební průzkumy nemýlí, nemusí se ČSSD o peníze bát. Dluhy splatí hravě, dotaci na kampaň totiž dostane od státu zpětně ve chvíli, kdy se dostane do Sněmovny, a to ve výši 900 tisíc korun ročně za každého poslance. Podle posledního průzkumu agentury STEM přitom ČSSD nejen zvítězí, ale bude mít celkem 75 poslaneckých křesel. A to je za čtyřleté funkční období 270 milionů korun! Chráněný dům tak asi »úvěrovka« straně nesebere a Jirka půjde do voleb s opravdu pořádnou rezervou…

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.