Kočka na autodromu! Ani provozovatel Matějské pouti se občas neovládne | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kočka na autodromu! Ani provozovatel Matějské pouti se občas neovládne

Ani pořadatel Matějské pouti se občas neudrží a vleze do atrakce.
Ani pořadatel Matějské pouti se občas neudrží a vleze do atrakce.

V devětašedesáti na autodromu. Tak jsme přistihli provozovatele Matějské pouti Václava Kočku.

..

Být světským je prostě víc než práce. Nejznámější pouťák, provozovatel Matějské Václav Kočka starší, je toho i ve svém dědečkovském věku živým příkladem. Ačkoliv jeho práce je topit se v hromadě smluv, technicky a organizačně zajistit největší pouťový svátek v Česku, ani on občas nezapře dětskou duši a sám si užívá pouťových radovánek. A ani přitom nepůsobí divně – náplní jeho práce je samozřejmě atrakce otestovat, má to tedy čím zakrýt.

Kliknutím zvětšete

Živý inventář Matějské poutě Václav Kočka s neživým inventářem, nejstarší atrakcí. Hlava draka patří ke kolotoči z roku 1904. Dříve jej tlačili čtyři chlapci, dnes za ně tuhle práci udělá elektrický pohon.

„Od dětství miluju autodrom a horskou dráhu,“ prozrazuje Kočka, jehož rodina je už od šedesátých let pravidelným provozovatelem Matějské pouti na holešovickém Výstavišti.

K atrakcím ale měla od dětství blíž jeho žena Olga. Tedy profesně. S kolotočáři kočovala odmalička, je ze slavného rodu Janečků. A jednou se do ní zakoukal mladík z neméně známého rodu loutkářů a artistů…

Pro postižené děti zdarma za zpěvu celebrit…
Ani tentokrát provozovatelé Matějské pouti nezapomněli na děti, které nemají ve svém životě na růžích ustláno. Letošní „Den pro zdravotně postižené děti, děti z dětských domovů a azylových domů“ se koná v pondělí 29. března. Kromě pouťových atrakcí budou moci navštívit bezplatně i Mořský svět a později se zúčastnit koncertu populárních zpěváků na Křižíkově fontáně. Dětem zazpívají například Petr Muk, Tomáš Savka, Pavel Vítek, Monika Absolonová a další.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.