Novorozeně pohozené do sněhu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Novorozeně pohozené do sněhu!

Holčička už má snad nejhorší za sebou, opravdu nad Andělou asi bdí všichni andělé strážní.
Holčička už má snad nejhorší za sebou, opravdu nad Andělou asi bdí všichni andělé strážní. (Aha! – Alexandr Malachovský, reprofoto TV Nova)

Měla zemřít pod sněhem na okraji Příbrami, zachránit se ji podařilo jen náhodou a na poslední chvíli. Teď už je holčička, kterou zdravotníci pojmenovali Anděla, z nejhoršího venku.

„Zdravotní stav novorozené holčičky je dobrý,“ řekl ředitel příbramské nemocnice Stanislav Holobrada.  Sem dítě převezli záchranáři poté, co je nalezl v pátek odpoledne silně podchlazené v chumelenici na sněhu náhodný kolemjdoucí. V tu dobu na sobě měla holčička jen lehké hadříky a košilku, přestože se teplota držela na nule. Podle středočeské policejní mluvčí Soni Budské se matku dítěte zatím vypátrat nepodařilo. Původně hrozila rodičce za trestný čin opuštění dítěte nižší trestní sazba, policie ale případ nyní vyšetřuje jako pokus o vraždu. Za to může jít žena na 10 až 16 let za mříže. Jednání matky je o to nepochopitelnější, že Příbram má vlastní babybox, tedy zařízení, kde je možné novorozeně anonymně a s ohledem na jeho zdraví předat do péče lékařů. Andělka váží 2,8 kilogramu a měří 47 centimetrů. Podle lékařů nebyla starší než 24 hodin.

 

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.