V domě unikal plyn - Otrávil se syn, táta i kocour! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

V domě unikal plyn - Otrávil se syn, táta i kocour!

Tady se otec se synem přiotrávili oxidem uhelnatým.
Tady se otec se synem přiotrávili oxidem uhelnatým. (Aha! – Karel Kopáč)

K obrovské rodinné tragédii se schylovalo v úterý večer v rodinném domě v Mladé Boleslavi. Na únik jedovatého oxidu uhelnatého tam málem doplatili životem Jindřich J. se synem Tomášem (11) a rodinným kocourem. Nebezpečí hrozilo i lékaři, který oba zachránil doslova v poslední chvíli!

V rodinném domku šlo o vteřiny. Jindřich J. našel doma svého syna a dokonce i kocoura v bezvědomí. Okamžitě proto volal záchrannou službu. „Dovolal se muž a žádal o výjezd záchranné služby k synovi, který náhle upadl do bezvědomí. Záchranáři se dozvěděli i to, že jako první upadl do bezvědomí jejich kocour. Oxid uhelnatý se drží nejdříve při zemi a jako první tak mívají příznaky otravy domácí zvířata, malé děti, sedící nebo ležící osoby. Už před příjezdem na místo jsme tedy měli podezření na otravu tímto plynem,“ vysvětlila mluvčí záchranky Tereza Janečková.

Když ale záchranáři dorazili na místo, čekal je šok. Dveře do domu byly otevřené a kromě malého Tomáše a kocoura už byl v bezvědomí i otec! Přivolaní hasiči okamžitě začali dům odvětrávat, přesto se jedovatými zplodinami přiotrávil i zasahující lékař, který začal mít závratě. Otec i syn skončili na jednotce intenzivní péče v mladoboleslavské nemocnici, jejich stav je naštěstí stabilizovaný.

Policie už zná i příčinu celého neštěstí. „Podle plynárenské společnosti se jednalo o technickou závadu při odvodu spalin z karmy,“ řekl pro Aha! policejní mluvčí Ladislav Mareš.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.