Nejkrásnější »perly« na autosalonu v Ženevě! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Nejkrásnější »perly« na autosalonu v Ženevě!

Nové Volvo S60
Nové Volvo S60 (ČTK – René Fluger, EPA, AP)

V Ženevě včera začal 80. ročník mezinárodního autosalonu. Mladoboleslavská Škoda se přijela pochlubit Fabií RS ve verzích hatchback i combi, novými facelifty klasické fabie a roomsteru i verzemi scout.

 

Česká automobilka také zveřejnila ceny nových faceliftovaných modelů. Fabii s motorem o objemu 1,2 l koupíte od 199 900 korun, o 15 000 víc bude stát verze combi a modernizovaný model Roomster začíná na 269 900 korunách. Objednávat je můžete už ode dneška, ale na silnicích by se měly začít prohánět až na přelomu března a dubna.

Pro muže...

Mercedes SLS AMG

Samotný Michael Schumacher označil při včerejší představovačce tento skvost za nejkrásnější zpomalovací vůz v historii formule 1. Vychází ze sériové verze. Pohání ho osmiválcový motor o objemu 6,3 litru a výkonu 571 koní. Z 0 na 100 km zrychlí za 3,8 vteřiny.

Porsche 918 Spyder

Nejzářivější hvězda letošního autosalonu. Dvoumístný vůz bude vybaven motorem o objemu 3,4 litru s maximálním výkonem 500 koní. Navíc bude mít dva elektromotory o výkonu 218 koní. Spotřeba bude činit pouze 3 litry na 100 km! Z 0 na 100 km zrychlí za 3,2 vteřiny, maximální rychlost je 320 km/h. Cena půjde do milionů.

Volvo S60

Švédská automobilka, odkud vyjíždějí již dlouhá léta ty nejbezpečnější vozy, včera představila sedan Volvo S 60, který dokáže zabránit i srážce s chodcem. Je vybaven systémem Pedestrián Detection (rozpoznávání chodců). Pokud náhle do vozovky vstoupí člověk, systém varuje řidiče a začne sám brzdit.

Pro ženy...

Alfa Romeo Giulietta

Po 10 letech nahrazuje Alfu 147 4,35 metru dlouhý hatchback. Působivé exteriérové detaily a poslední dobou velmi oblíbená krémová barva upoutá nejedno ženské oko. Přístrojový štít tvoří dva tubusy, na desce najdeme kulaté ovladače a nechybí zde ani výklopná navigační obrazovka.

Audi A1

Automobilka Audi se vrací do segmentu malých aut. Model A1 je ještě kratší než Volkswagen Polo, ze kterého čerpá technický základ. Luxusní interiér, nezaměnitelný design a třeba i nový motor 1,2 TSI jej ale od ostatních koncernových modelů podstatně odlišují. Zvláště řidičky nedokážou odolat.

New Mini Countryman

Dámy, které milují značku Mini, si už mohou pořídit rodinu. Nový a největší člen této rodiny se bude řadit do kategorie crossover. Tento model dostal stálý pohon na všechna kola a poprvé bude mít čtyři dveře. Uvnitř je to ale stále klasické a naprosto »vychytané« mini.

Škoda Fabia RS

Oblíbené městské vozítko dostalo vnitřnosti dravce, a může tak dát křídla odvážnějším řidičkám. Nejrychlejší fabie, jaké se kdy v Mladé Boleslavi vyráběly ve verzi combi, dosáhnou rychlosti až 226 km/h. Spotřeba by se přitom měla držet okolo 6,4 l/100 km.

 

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.