Co nás čeká: Daně po volbách! Kolik peněz a za co odvedeme do státní kasy! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Co nás čeká: Daně po volbách! Kolik peněz a za co odvedeme do státní kasy!

Kolik peněz odvedu státu na daních? Odpověď právě na tuto zásadní otázku dlouhodobě rozděluje českou politickou scénu. Před jarními volbami do Sněmovny je to i jedno z klíčových témat předvolební kampaně. ČSSD dlouhodobě prosazuje milionářskou daň pro bohaté, naopak ODS chce rovnou daň pro všechny.

Topolánkova strana ale nově plánuje zavedení vyšší sazby daně z nemovitosti pro majitele dražších domů nebo pro ty, kdo vlastní více nemovitostí. Tímto opatřením by vybrali více peněz od bohatších lidí, a zároveň ale chtějí pro ně udržet rovnou daň z příjmu. Topolánek obhajuje případné vyšší majetkové daně tím, že je potřeba něčím vybalancovat plánované zvyšování daně z přidané hodnoty. ODS chce obě sazby DPH přibližovat a výhledově sjednotit, což zdraží potraviny nebo léky a zatíží hlavně chudší vrstvy.

Co před volbami slibují ostatní politické strany? Jak by vám zdanily váš příjem? Jaké vám nabízejí daňové slevy, nebo co hodlají dělat s regulačními poplatky ve zdravotnictví? Podívejte se na následující přehled.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.