Opili se hudbou! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Opili se hudbou!

Tomáš Vican (vpravo) s hosty degustárského večera.
Tomáš Vican (vpravo) s hosty degustárského večera.  (vinnagalerie.cz)

Jako první na světě spojili milovníci vína tento nektvar z hroznů s chutí povzbuzující vážnou hudbou! A ukázalo se, že klasika doslova nakopává chuťové buňky. 222 lidí totiž »vyžahlo« 198 lahví vína! A někteří z nich na konci sotva pletli jazykem!

Špičkové víno, špičková hudba – to se ukázalo jako ideální spojení.

Divadlo Reduta a Vinná galerie Tomáše Vicana, který produkoval i oba díly vinařské komedie Bobule, za něž si o minulém víkendu převzal i cenu Anno, pozvalo fanoušky vážné hudby a vína na ochutnávku nejlepších autorů a ročníků hroznového nápoje.

A bylo co poslouchat a pít! Návštěvníci akce slyšeli živé provedení skladeb W. A. Mozarta, L. van Beethovena, Antonína Dvořáka, M. Ravela, D. Šostakoviče, Philipa Glasse, Terry Rilyeho či Johna Coltranea v podání EPOQUE QUARTET.

A »bumbali« k tomu Veltlínské zelené (Adámkovo vinařství), Sylvánské zelené (Moravíno Valtice), Chardonnay (Regina Coeli), Rulandské šedé (Ilias), Ryzlink rýnský (Reisten), Cabernet Sauvignon a Zweigeltrebe (cuvée Bokovka, Marcinčák, Malbec, Tapiz (Argentina), Chateau Vignelaure (Francie), Slámové víno Bobulky (Oldřich Drápal st.). Světem vína brněnské fajnšmejkry provedl oceňovaný sommeliér Pavel Chrást, hudbu, která s degustovaným vínem souzní, vybral Jan Špaček. Kvůli úspěšnému nultému ročníku se pořadatelé chystají akci uspořádat znovu.

Vinná a hudební akce Tóny vína se konala v brněnském sklepení.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.