Ochrnutá Zuzana Rokosová vysoudila 18 milionů. Jenže... Peníze si užívá manžel! A ona prosí: Přispějte mi na vozík! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Ochrnutá Zuzana Rokosová vysoudila 18 milionů. Jenže... Peníze si užívá manžel! A ona prosí: Přispějte mi na vozík!

Zuzana Rokosová pohybuje pouze očními víčky.
Zuzana Rokosová pohybuje pouze očními víčky. (ČT)

Tragický osud potkal Zuzanu Rokosovou (46) z Horního Slavkova na Sokolovsku. V roce 2003 po vyšetření v sokolovské nemocnici zcela ochrnula. Jako odškodné jí soud přiřkl rekordních 18 milionů. S těmi však disponuje její manžel a žena tráví své dny v léčebně v Dolním Rychnově.

Zuzana Rokosová pohybuje pouze očima. Mohla by alespoň žít v luxusu a mít osobní asistentku, místo toho leží v léčebně a její manžel prý dokonce ústavu dluží za některé platby. Zuzana Rokosová se obává o svůj život, protože požádala o rozvod. Pokud by totiž zemřela ještě před ukončením manželství, získal by všechny peníze její manžel Václav Rokos. Ten miliony z odškodného převedl na svůj účet. Hájí se tím, že o ně nechtěl v krizi přijít.

Přístroj, který snímá pohyby očí a je jedinou možností, jak může ochrnutá žena komunikovat, však musela zakoupit léčebna. Ředitelka sokolovského intervenčního centra Kateřina Štěpánková doufá, že se najde sponzor, který Zuzaně Rokosové koupí speciální vozík. Podle Václava Rokose ale jde o problém uměle vytvořený rodinou manželky. „Zašel jsem za právníkem, abych se poradil jak dál. Když jsem byl za manželkou v prosinci, vyvedla mě policie. Já jsem svou ženu miloval, ale teď už ji ovládají jiní. Všechno jí koupím, ale až bude žít se mnou,“ prohlásil Rokos.

Před tragickým vyšetřením byla Zuzana Rokosová atraktivní

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.