Nejdojemnější důkaz psí lásky: Za svým pánem putoval 3 roky! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Nejdojemnější důkaz psí lásky: Za svým pánem putoval 3 roky!

Rockyho páníček se při shledání nejvíc obával toho, že ho jeho pes nepozná.
Rockyho páníček se při shledání nejvíc obával toho, že ho jeho pes nepozná.  (Profimedia.cz, ara)

Německý ovčák Rocky dokázal, že pes je skutečně nejlepším přítelem člověka! Pejska před třemi lety unesli cikáni. On ale na svého páníčka Ibrahima Fwala z italské Massy Carrary nikdy nezapomněl. Cestou zpátky za ním urazil neuvěřitelných 650 kilometrů. A přesto ještě zdaleka neměl vyhráno.

Rockyho si Ibrahim vyzvedl z útulku, když byl pejsek ještě štěně. Od té doby se stali nerozlučnými přáteli. Každé léto trávili společně na pláži. Před třemi lety, zrovna když Ibrahim plaval v moři, pejska unesla skupina cikánů. Nešťastný Ibrahim ihned všude vylepil letáky, fotku s Rockym nechal otisknout v místních novinách. Věřil, že se pejska povede najít podle tetování. Před jeho prázdnou boudou čekal dny, měsíce a pak i roky… Rockymu se zatím podařilo uprchnout cikánům, dostal se do italského Salerna, kde si jej osvojila jedna rodina. I té se ale Rocky několikrát pokusil utéci, a tak notorickému »útěkáři« připevnili na obojek plíšek s vyrytým telefonním číslem. Za několik měsíců Rocky opět utekl. Zbídačelého pejska našli v Pise (650 km od Salerna a necelých 100 kilometrů od jeho původního domova). Nálezce nejprve zavolal na telefonní číslo z obojku, pak si ale naštěstí všiml, že má pejsek na bříšku tetování, podle něhož vypátral skutečného majitele.

Ibrahim, který se už smířil s tím, že svého největšího kamaráda navždy ztratil, nevěřil svým očím, když pejska po třech letech znovu uviděl. Radost ale brzy vystřídaly obavy. Měl strach, že na něj jeho druh už zapomněl. Zbytečně! Rocky byl sice unavený a z nožiček mu crčely čůrky krve, i tak ale za Ibrahimem pospíchal tryskovou rychlostí!

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.