Zemětřesení na Haiti: Tyhle děti přežily! Přesto mají v očích hrůzu! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Zemětřesení na Haiti: Tyhle děti přežily! Přesto mají v očích hrůzu!

Žena, která prožívá štěstí: Narodila se jí zdravá holčička! I přes otřesné události, které zmítají chudým ostrovním státem Haiti, se tam přece jen rozzářilo několik úsměvů. Ten nejšťastnější patřil ženě (26), jíž se
Žena, která prožívá štěstí: Narodila se jí zdravá holčička! I přes otřesné události, které zmítají chudým ostrovním státem Haiti, se tam přece jen rozzářilo několik úsměvů. Ten nejšťastnější patřil ženě (26), jíž se  (ČTK/AP)

Zemětřesení na Haiti si podle nejnovějších odhadů vyžádalo 200 až 250 tisíc životů. Podle údajů haitské vlády bylo do masových hrobů pohřbeno 70 tisíc mrtvých. Naděje, že záchranáři najdou někoho živého, den ode dne pohasíná. Přesto existuje.

..

„Stále jsou někde živí lidé. Naděje trvá,“ řekla členka amerického záchranného týmu Elisabeth Byrsová. Pět dní vydržely naživu v troskách budov na Haiti dvě dívky a několik dalších osob. Více než 126 hodin přežila v troskách zhrouceného supermarketu 15letá dívka. Přes 1700 záchranářů od úterního zemětřesení našlo více než 70 živých lidí. České humanitární organizace vybraly na Haiti ke včerejšímu dni více než 15 milionů korun. Vláda věnuje dalších 20 milionů.

Generální tajemník OSN Ban Ki-moon drží pětiměsíčního Imrana Gardnera, kterého zachránila jeho chůva – stihla se i s dítětem evakuovat.

Sedmiletému chlapci museli v nemocnici amputovat ruku. I on ale patří mezi ty šťastnější…

Novou šanci dostal i tenhle pětiletý chlapec. Se zraněnou hlavou leží v nemocnici v Port-au-Prince.

Záchranář drží v náruči Redjesona Hausteena Claudea (2), jehož vytáhli na poslední chvíli. Z trosek domu vyvázl téměř nezraněný.

 

 

 

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.