Zvířata v zoo: Kalamita? Ta nám vůbec nevadí! Ve sněhu si lebedíme! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zvířata v zoo: Kalamita? Ta nám vůbec nevadí! Ve sněhu si lebedíme!

Tygři jsou ve sněhu jako doma, nevadí jim tedy ani v zajetí.
Tygři jsou ve sněhu jako doma, nevadí jim tedy ani v zajetí. (Aha! – Karel Kopáč)

apřed desítky centimetrů sněhu, pak déšť a nakonec pořádná vrstva ledu. Lidé i zvířata ve zlínské zoo si užili kalamity od pátku do pondělí hned v několika podobách. Podobná situace panovala i v dalších zahradách v Česku s tím rozdílem, že zvířata se musela brodit hromadami sněhu. Na rozdíl od lidí v ulicích měst ale ráda.

..

Tučňákům nevadí sníh ani mráz

„Stěžejní bylo upravit cesty pro návštěvníky, zajistit dokonalý přístup pro krmení tak, aby byla zvířata v dobré kondici,“ vypočítává Romana Bujáčková ze zoo ve Zlíně. Například tamní lachtani ochlazení, sníh a led přímo přivítali, naprosto totožně na tom byla početná rodina tučňáků.

Sloni berou sníh pouze jako zpestření, s ošetřovateli jdou na vycházku a pak zase do tepla své ubikace.

Zooložka Romana Anděrová z pražské zoo doplňuje, že sníh nevadí ani zvířatům, do kterých bychom to vůbec neřekli. Do výběhů se dostanou sloni, orangutani, plameňáci, pelikáni, draví ptáci a další. „Sněhu je spousta, ale není tak velká zima a mohou jít ven. Ve výběhu nepobývají celý den, vždy je necháme vyvětrat a pak se vracejí do tepla ubikací,“ dodala Anděrová.

Medvědi Tom a Berta:To je láska za každého počasí!

Obrovská love story se v pražské zoo rozhořela mezi ledním medvědím mladíkem Tomem (3) a jeho družkou Bertou (5). Jsou spolu nepřetržitě čtyřiadvacet hodin, spí bok po boku, jedí spolu, neustále se kočkují, objímají a »pusinkují«. A kalamita, se kterou se pere Česko? Tak ta je jim úplně ukradená!

Když Tom loni v březnu přicestoval do Prahy, byl nesmělý.Ošetřovatelé se báli, aby se s Bertou nepoprali. Teď už mají všichni jasno: »Tom a Berta = velká láska«. „Padli si do oka. Berta mu pomohla i překonat ostych z velké vodní plochy v expozici,“ říká zooložka Romana Anděrová.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.