Zemřel herec Jaroslav Moučka (†86) | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Zemřel herec Jaroslav Moučka (†86)

Jaroslav Moučka
Jaroslav Moučka

Herec Jaroslav Moučka, nezapomenutelný pan Voborník ze seriálu Chalupáři, v sobotu zemřel. Jeho zdravotní stav se zhoršil v polovině prosince, kdy po pádu skončil v nemocnici. Od té doby byl pod neustálým dohledem lékařů.

Herec Jaroslav Moučka , nezapomenutelný pan Voborník ze seriálu Chalupáři, v sobotu zemřel. Bylo mu 86 let. Dnes to oznámili zástupci Divadla na Vinohradech, kde Moučka přes 40 let působil.

"Jsem naštvanej, že ještě žiju, mělo by to už skončit,“ hořekoval Jaroslav Moučka v létě, když ho navštívili redaktoři Aha!

Také kvůli Parkinsonově chorobě výrazně zhubl, už téměř nemohl chodit a jeho propadlá tvář v sobě zračila jedinou zoufalou prosbu: »Zbavte mě už toho utrpení!«.

Jeho zdravotní stav se zhoršil v polovině prosince, kdy po pádu skončil v nemocnici. Od té doby byl pod neustálým dohledem lékařů.

Moučka hrál ve více než 70 filmech a další desítky postav ztvárnil v rozhlase, televizi a dabingu. Často účinkoval v televizních seriálech.


Jaroslav Moučka v ošetřovatelském domě. Přál si už řadu měsíců jediné - zemřít...

Více čtěte zítra v Aha!

(miš)
Foto ara

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.