15 nejkurióznějších příběhů roku 2009 | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

15 nejkurióznějších příběhů roku 2009

Lehčí než vzduch: Noah Fulmor a Erin Finneganová se vzali ve stavu beztíže.
Lehčí než vzduch: Noah Fulmor a Erin Finneganová se vzali ve stavu beztíže. (ČTK, ara)

Také letošní rok byl bohatý na neobvyklé události všeho druhu. Od faráře, který je odborníkem na sex, po těhotného muže, devadesátiletého školáka nebo rekordy, nad kterými se tají dech. Nabízíme vám alespoň několik zajímavostí z nekonečného světa lidských kuriozit.

1. Američanka Nadya Sulemanová (34), která v lednu porodila osmerčata, má už celkem 14 dětí. Není vdaná, všichni potomci jsou ze zkumavky.

2. Turisté z celého světa se sjíždějí do bolivijské metropole La Paz. Místo památek je tam ale láká první kokainový bar na světě.

3. Saúdská Arabka podala žádost o rozvod, protože náhodou zjistila, že jí manžel dal přezdívku podle americké základny na Kubě Guantánamo. Měl ji tak uloženou ve svém mobilu.

4. V Keni zemřel v 90 letech nejstarší školák na světě. Kimani Nganga Maruge začal chodit do základní školy v roce 2004. K nelibosti učitelů i svých malých spolužáků byl vášnivým milovníkem cigaret.

5. Bestselerem se v Polsku stala kniha o sexu od kněze Ksaweryho Knotze. Ten vysvětluje, že manželský sex se nemusí odehrávat za tmy, může být frivolní i plný fantazie, a zároveň nemusí být hříšný.

6. Ruský miliardář a majitel fotbalové Chelsea Roman Abramovič (43) ukázal, že navzdory krizi si umí užívat. Za oběd s přáteli v newyorské restauraci zaplatil 47 000 dolarů, tedy více než 800 000 korun.

7. Druhé dítě porodil pětatřicetiletý americký transsexuál Thomas Beatie, jemuž média přezdívají »těhotný muž«. Rodiče již mají dcerku Susan Juliette, která se narodila v červnu 2008.

8. Překvapení zažili dědicové anglického lékaře, když při vyklízení pozůstalosti otevřeli garáž. Pod vrstvou prachu zde nalezli unikátní bugatti za tři miliony liber (asi 83 milionů Kč).

9. Ve speciálně upraveném letadle si řekli »ano« dva Newyorčané. Stali se tak patrně prvním párem, jenž uzavřel sňatek ve stavu beztíže. Obřad se konal ve výšce několika tisíc metrů nad Mexickým zálivem.

10. Ugandu šokoval případ dvou mladých školaček, které si ze školy »odskočily« porodit a odpoledne pokračovaly ve zkouškách. Lidé byli ohromeni, jak vážně berou své povinnosti.

11. Za 6,3 milionu korun byla vydražena slavná třpytivá rukavice zesnulého krále popu Michaela Jacksona (†50), kterou měl na ruce, když v roce 1983 představil svou proslulou »měsíční chůzi«.

12. Samopal AK47, dva ruční granáty, protitankovou minu a osobní počítač. To jsou ceny, které v Somálsku dostal sedmnáctiletý vítěz soutěže v recitaci veršů z koránu, svaté knihy muslimů.

13. Šestnáct obrovských švábů madagaskarských si dokázal nacpat do pusy prodavač v obchodě s potřebami pro zvířata ve městě Lansing v americkém státě Michigan. Hmyz udržel v ústech deset vteřin.

14. Americké úřady odebraly rodičům tříletého Adolfa Hitlera a jeho dvě sestry, jejichž jména připomínají nacistickou éru. Už dříve tamní pekařství odmítlo na narozeninový dort napsat celé jméno Adolfa.

15. Britka Sara Campbellová (37) překonala na Bahamách ženský světový rekord v potápění na jeden nádech, když se ponořila do hloubky 96 metrů. Pod vodou strávila tři minuty a 36 sekund.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.