Pavel Kužela a jeho koníček: Chytá zloděje! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Pavel Kužela a jeho koníček: Chytá zloděje!

Ve volném čase se Pavel Kužela sportovně věnuje pouliční sebeobraně.
Ve volném čase se Pavel Kužela sportovně věnuje pouliční sebeobraně. (Aha! – Karel Kopáč)

„Když vidím, že někdo krade, nedokážu se otočit a nechat ho projít,“ říká Pavel Kužela (33), staniční dělník z Přerova. Třikrát chytil zloděje a vychutnal si i pocit, jaké je to být »osobním strážcem« celebrit.

Chtěl být policistou, ale kvůli úrazu ruky ho do služby nevzali. „Začal jsem se tedy věnovat bojovému sportu,“ říká Kužela. To, co natrénoval, i používá. Za dopadení zlodějů ho policie už třikrát ocenila.

Na nádraží chytil cikána, který okradl důchodkyni. „Donutil jsem ho, aby paní peněženku vrátil. Měla v ní 15 tisíc korun,“ vzpomíná Kužela. Zloděje předal policistům. Na strach prý přitom nepomyslel. „Vjel do mě jen vztek, že okradl starou paní,“ dodává.

Letos v únoru dopadl chlapa, který kradl zboží v Penny marketu. Při této šarvátce tekla krev. „Měl sílu a výdrž. Naštípl mi podočnici. Tenkrát jsem se opravdu zapotil. Pak se ukázalo, že to byl bývalý zaměstnanec bezpečnostní služby. Obvinili ho z výtržnictví, krádeže a ublížení na zdraví,“ líčí Kužela.

Dalšího pobertu s kradeným alkoholem chytil v létě v supermarketu. „Snažil se to ukecat. Když viděl, že to nezabírá, kopal kolem sebe, rozhazoval věci, chtěl mě pokousat,“ popisuje zatím poslední akci.

Brigádně působí u bezpečnostních služeb. „To mě baví. Člověk se dostane i do blízkosti celebrit, s nimiž by se jinak nesetkal,“ pochvaluje si Kužela. Roli tak trochu »osobního strážce« v obleku a s kravatou si vychutnal například při pražském koncertu švédské skupiny ABBA či při vystoupení zpěvačky Suzanne Vega.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.