Tauchenová je venku, soud ji pustil z vazby | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Tauchenová je venku, soud ji pustil z vazby

Dagmar Tauchenová je zatím volná.
Dagmar Tauchenová je zatím volná. (tn.cz, ara)

Dagmar Tauchenová (28), která v nemocnici v Plzni osvobodila střelbou 10. listopadu svého manžela Pavla (†42), půjde z vazby domů. Senát krajského soudu v Plzni o tom rozhodl v neveřejném jednání.

Soud překvapivě neshledal důvody, proč by žena měla zůstat pod zámkem. „Neexistují reálné důvody k vazbě. Dalším důvodem je fakt, že nebyla dodržena 48hodinová lhůta pro faktické zadržení,“ řekla Aha! mluvčí soudu Alexandra Vaňková.

Znamená to, že zřejmě policisté a státní zastupitelství udělali po zadržení Tauchenové v Hajanech v jižních Čechách chybu. „Po zadržení musí být do 48 hodin podána žádost na uvalení vazby. To se ale nestalo,“ vysvětlil její advokát Kolja Kubíček.

Tauchenová svého manžela osvobodila 10. listopadu v plzeňské fakultní nemocnici na Borech, kam byl převezen na vyšetření. Vystřelila na eskortu a přikázala, aby jejího manžela pustila. Cesta za svobodou ale netrvala dlouho. O den později byla v Hajanech na Strakonicku Dagmar Tauchenová postřelena a Pavel Tauchen spáchal v autě sebevraždu. Tauchenovou převezli policisté do nemocnice a 19. listopadu na ni byla uvalena vazba. Teď bude stíhána na svobodě a hrozí ji až 8 let basy.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.