Výhodné nákupy v zahraničí: Do Německa pro elektroniku, do Polska pro jídlo! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Výhodné nákupy v zahraničí: Do Německa pro elektroniku, do Polska pro jídlo!

Vánoční nákupy v zahraničí? Proč ne, vždyť se dá hodně ušetřit.
Vánoční nákupy v zahraničí? Proč ne, vždyť se dá hodně ušetřit. (Aha! – Karel Kopáč, Aneta Dědičová, Ivan Dostál, Marcela Durasová)

Pokud ještě doma nemáte všechny dárky nebo třeba potraviny na vánoční stůl, zkuste nákup v zahraničí.

Potraviny a oblečení se vyplatí nakoupit v Polsku, kosmetiku a značkové parfémy s velkou slevou pořídíte v Německu. Za výhodným nákupem sportovních potřeb se vydejte do Maďarska. Jediné, co nemá cenu, jsou cesty na Slovensko. Ceny jsou tam totiž mnohem vyšší než u nás.

Polsko: Nejlevnější potraviny.

Pokud bydlíte blízko hranic s Polskem, vyjeďte sem za výhodným nákupem potravin. Kilo mandarinek i banánů tady pořídíte levněji o devět korun, až o jedenáct korun je tady levnější půlkilové balení ramy. Velmi se vyplatí i nákup oblečení. Značkové džíny Levis koupíte za polovinu ceny, stejně tak pánské boty Nike. Uspějí i milovníci elektroniky. Za telefon Apple iPhone necháte u prodejce o 3700 korun méně.

Německo: Zajeďte si pro parfémy či elektroniku.

Tady rozhodně skvěle nakoupíte kosmetiku a parfémy. Šestikilový prášek Persil je téměř o polovinu lacinější. Uspějete i s elektronikou. O dva tisíce korun méně dáte za LCD televizi Philips s úhlopříčkou 81 cm. Také vysavač iRobot Roomba vyjde o 1600 korun levněji.

Rakousko: Levnější hračky.

Potraviny, elektronika i oblečení je nejdražší v Rakousku. Pokud ale bydlíte blízko hranic, zajeďte si tam pro některé levnější tutovky. Na tradiční vánoční štole ušetříte 68 korun, čokoláda Milka vyjde levněji o 7 korun. Radost uděláte i dětem. Za populárního robotického dinosaura Plea tady necháte o více než 2 tisíce korun méně a za lego Creator o 520 korun méně.

Slovensko: Tak sem ani náhodou!

Na Slovensko se za levnějšími nákupy jezdit nevyplatí. Je tady dražší elektronika, potraviny i většina hraček. Ze zajímavých slev zaujme zpívající panenka Barbie, na které ušetříte necelé tři stovky, nebo vánoční štola. Ta je o šedesát korun levnější.

Maďarsko: Ideální pro sportovce.

Maďarsko sice není pro Čechy úplně nejtypičtější nákupní zóna, přesto vás nezklame. Ušetřit se tu dá na oblečení, botách a sportovních potřebách. Více než 500 korun ušetříte za inline brusle a za sjezdové lyže Fischer dokonce zhruba 1300 korun.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.