Starosta našel psa a daroval ho, teď mu hrozí vězení | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Starosta našel psa a daroval ho, teď mu hrozí vězení

Fotografie
Fotografie (internal)

„Začínám ztrácet naději..,“ začíná vyprávět příběh svého psa Siwashe Marika Schmidtová. Huňatý sibiřský husky se jí zaběhl 1. prosince z Koloveče na Domažlicku.

Chytili ho lidé v Černíkově, kterým se shodou okolností také ztratil sibiřský husky, jenže když zjistili, že není jejich, odvezli ho do útulku v Klatovech. „Musela jsem ho odmítnout. Od soukromých osob nemůžeme brát psy z jiné obce. Poradila jsem jim, ať ho předají starostovi Černíkova a ten nám už ho přivézt může,“ popsala složitou proceduru Miloslava Šeflová z psího útulku. Starosta se totiž musí zaručit, že za psa bude obec platit poplatky.

Siwash se tak dostal ke starostovi Černíkova Jaroslavu Šlachtovi, který se s ním vydal na cestu zpět do útulku. Zastavil ale u silnice na odpočívadle. „Tam byl pán, kterému se pes moc líbil a říkal, že by se u něj měl líp než v útulku. Tak jsem mu ho věnoval,“ řekl Šlachta pro Deník.

To ale rozlítilo zoufalou majitelku psa. „Jeho hodnota je zhruba 10 až 15 tisíc korun. Bratr s ním závodil. Doma na něj čeká smečka dalších sedmi psích kamarádů. Pomozte nám ho najít, nálezce čeká finanční odměna,“ prosí Schmidtová.

Starostu nyní prošetřuje policie a podle právníků mu hrozí za zneužití pravomoci veřejného činitele až 3 roky basy.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.