Hrůzný příběh z Prahy: V sobotu vdova, v neděli matka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Hrůzný příběh z Prahy: V sobotu vdova, v neděli matka

Bohuslav Jakl (†29)
Bohuslav Jakl (†29) (ČTK)

V sobotu odpoledne oznámila policie Kateřině Jaklové (31) z Prahy, která byla v osmém měsíci těhotenství, že jejího muže našli mrtvého. Ona, zoufalá ze smrti muže, v noci na neděli porodila zdravou dceru Anežku. Končí tak případ Bohuslava Jakla (†29), který zmizel 1. prosince z neurologického oddělení pražské nemocnice Na Bulovce.

Kateřina se po tragické zprávě zhroutila a byla převezena do nemocnice na ošetření. Z ní ji ale ještě lékaři propustili, aby se mohla lépe se ztrátou manžela vyrovnat. V noci se však do porodnice u Apolináře vrátila.

„Kačenka porodila zdravou holčičku Anežku, 2,3 kg. Obě holky jsou v pořádku! Díky bohu. Z celého srdce gratuluji,“ napsala na stránku sítě Facebook.com Romana Prokopová.

Bohuslav byl ve Fakultní nemocnici Na Bulovce hospitalizován po epileptickém záchvatu. Při vizitě vyslechl hovor lékařů, že má možná rakovinu. Už jednou, v sedmnácti letech, se úspěšně léčil z nádoru varlete. Nyní se nejspíš nedokázal se situací vypořádat a z oddělení odešel. Byl v tu chvíli dezorientovaný. Dokonce telefonoval otci, který je přes rok po smrti. Pak šel na oddělení urologie, kde strhával ze zdi plakáty, a poté na dětské. Tam ho zastavila bezpečnostní služba. Ta ho posadila na lavičku a odešla, přestože byl jen v pyžamu, županu a pantoflích. Na ruce měl přitom štítek označující, na jaké oddělení patří. Od té chvíle byl Bohuslav nezvěstný... Policejní pes našel až v sobotu po poledni jeho mrtvé tělo. „Rodina oznámila, že má informace, podle kterých by se měl vyskytovat někde v okolí nemocnice, proto byl do těchto míst vyslán policejní psovod se psem,“ řekla policejní mluvčí Eva Miklíková a dodala, že zřejmě zemřel na podchlazení za zdí nemocnice, na nedaleké stráni nad Povltavskou ulicí. Pátrání v areálu špitálu rodině doporučili i dva jasnovidci. Poté, co tam příbuzní a kamarádi našli jeho pantofle, zavolali policii. Jaklovi blízcí kritizují personál za to, že pacientovi sdělili diagnózu nepříliš citlivě a také že dovolili, aby dezorientovaný muž odešel jen v pantoflích. Nemocnice se chce podle své mluvčí k obvinění vyjádřit až dnes, policie ji však již prošetřuje. „Případem se zabýváme od mužova zmizení. Nyní budeme prověřovat, zda nepochybil personál nemocnice,“ potvrdila policejní mluvčí Eva Miklíková. Dnes by měla proběhnout také soudní pitva, která by měla odhalit příčinu úmrtí i to, zda Bohuslav opravdu trpěl rakovinou.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.