Prezident Klaus: Za rozpočet může ODS - Ať se chytá za nos! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Prezident Klaus: Za rozpočet může ODS - Ať se chytá za nos!

Klaus včera Janotu podpořil. Nelíbí se mu, jak levice rozcupovala rozpočet.
Klaus včera Janotu podpořil. Nelíbí se mu, jak levice rozcupovala rozpočet. (ČTK/Michal Doležal)

Někdejší předseda ODS a prezident České republiky Václav Klaus se do své dřívější strany pořádně pustil. Podle něho totiž za zdemolování balíčku úsporných opatření ministra financí Eduarda Janoty může ODS.

„Pan Fischer a tato vláda nemá žádné poslance, ODS má poslance, a ti měli něco udělat,“ řekl prezident serveru tn.cz. Poslanci strany Mirka Topolánka se totiž v posledním kole hlasování o změnách rozhodli nezúčastnit. Uvolnili tak prostor ČSSD a KSČM k nafouknutí státního deficitu na následující rok o 12 miliard korun na 175 miliard! Ministr financí Eduard Janota je z toho tak nešťastný, že chce předčasně opustit svoji funkci a v pondělí to projedná s premiérem Fischerem. „Já jsem řekl panu ministrovi, že on není viníkem. Viníkem je někdo jiný, a ten by se měl chytit za nos,“ bránil Janotu pan prezident. A potrefená husa se okamžitě ozvala! „Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde,“ prohlásil šéf ODS Mirek Topolánek.

12.12.2009, 05:00

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.