Protesty 2000 hasičů a policistů - Vláda nás má u prde..! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Protesty 2000 hasičů a policistů - Vláda nás má u prde..!

Demonstrantů přišly asi dva tisíce, řada z nich i s transparenty.
Demonstrantů přišly asi dva tisíce, řada z nich i s transparenty. (ČTK)

Zhruba 2000 policistů, hasičů a dalších státních zaměstnanců včera dopoledne protestovaly v Praze proti plánovanému čtyřprocentnímu snížení svých platů.

K tomu by ale nakonec dojít nemělo, protože Sněmovna odhlasovala, že státním zaměstnancům zůstanou platy na současné úrovni. Demonstranti nejprve prošli průvodem kolem Sněmovny, která včera hlasovala o státním rozpočtu, poté na Palachově náměstí vyslechli projevy svých odborových předáků. Na shromáždění dohlíželi kolegové některých demonstrantů – policisté ve službě. Ke kuriózní situaci pak došlo, když průvod šel kolem Sněmovny. „Sundejte si ty vesty, sto metrů od Sněmovny se nesmí demonstrovat,“ říká přátelsky jeden z policistů ve službě svým protestujícím kolegům. A ti poslouchají, problémy nikdo dělat nechce. Protestující s sebou měli řadu transparentů. To nejvtipnější heslo na nich znělo: »Jak mít vládu v úctě vřelé, když ta nás má u prde..?«

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.