Nejbohatší Čech Petr Kellner: Nová vila za stamiliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Nejbohatší Čech Petr Kellner: Nová vila za stamiliony!

Petr Kellner
Petr Kellner (Aha! – Dan Černovský, Petr Novotný, Martin Přibyl)

Nejbohatší Čech Petr Kellner (45) si staví novou superluxusní vilu na chráněném pozemku na Berounsku. A Aha! má exkluzivní letecké snímky! V Podkozí u Chyňavy, které má kolem padesáti obyvatel, vlastní Kellner pozemek o 33 hektarech.

Kromě třípatrové vily tam Kellner, jehož bohatství se odhaduje na 126 miliard korun, chystá postavit také tenisové kurty anebo jezdecké centrum s vlastními koňmi. A až se celá stavba dokončí, půjde o projekt za stovky milionů korun. Jediné, co teď Kellnerovi chybí, je dobrá přístupová komunikace. Ta současná je totiž ve špatném stavu a patřila Lesům České republiky, které ji ale nemohou prodávat. Aby ji Kellner mohl opravit, směnil ji s nimi za hektar lesa, který za 3 miliony koupil od sousední obce Otročiněves.

„Pro naši obec to byla velmi výhodná koupě. Za metr čtvereční nám zaplatil tolik, co se zde běžně dává za stavební parcelu,“ prohlásil starosta Otročiněvsi Václav Lulák. A jak se na vilu, kvůli které nechal Kellner srovnat se zemí dřívější statek a pionýrský tábor, dívají místní? „Mám strach, že tady Kellner skoupí úplně všechno. Některým místním by se to ale líbilo, doufají, že z toho vytřískají hodně peněz,“ říká jeden z obyvatel Podkozí, který nechtěl být jmenován.

Miliardář Kellner také nedávno koupil i historickou chalupu v Jizerských horách, kterou opravil, a dokonce si u ní nechal postavit vlastní heliport, aby nemusel horskými cestičkami jet autem jako všichni ostatní. Známá je i jeho vila ve Vraném nad Vltavou za 100 milionů anebo vila na Hanspaulce, která má cenu 250 milionů! A tím výčet nemovitostí nekončí. Má srub v Alpách, dům ve Španělsku, vilu v karibském Barbadosu, a údajně i vlastní ostrov.

Chalupa v Jizerských horách. Odhadovaná cena: 20 milionů Kč. Kellner zde nechal přestavět stoletou chalupu a k ní zbudovat i vlastní heliport.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.