Lišku zelení zvolili šéfem | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Lišku zelení zvolili šéfem

Martin Bursík letos nekandidoval a užíval si s dvouměsíční dcerou Noemi.
Martin Bursík letos nekandidoval a užíval si s dvouměsíční dcerou Noemi. (ČTK/Soňa Remešová)

Staronovým šéfem Strany zelených byl na víkendovém sjezdu v Brně zvolen Ondřej Liška. Exministr školství tak v boji o post předsedy strany jasně porazil svého rivala Matěje Stropnického.

Úkolem nového šéfa strany bude uspět v nadcházejících volbách do Sněmovny. Strana se ale nyní pohybuje kolem tříprocentní podpory, pro vstup do Sněmovny přitom potřebuje procent pět.

Liška tak chce oslovit voliče především tématy, která podle něj zanedbávají ostatní strany. Hodlá bojovat proti korupci a klientelismu, podporovat vzdělání a už tradičně ochranu životního prostředí.

Zcela mimo hru zůstal na sjezdu předchozí šéf strany Martin Bursík i jeho partnerka Kateřina Jacques. Politik, který zelené dovedl do parlamentu a stal se vicepremiérem Topolánkovy vlády, se rozhodl do vedení strany už nekandidovat. Stále ale zvažuje účast ve sněmovních volbách.

7.12.2009, 5:00

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.