Popálená holčička z Vítkova - Vítej doma, Natálko! Po 8 měsících! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Popálená holčička z Vítkova - Vítej doma, Natálko! Po 8 měsících!

Sestry se na Natálku tak těšily, že ani nešly do školy.
Sestry se na Natálku tak těšily, že ani nešly do školy. (pro Aha! – Tomáš Kořistka)

Konečně! Po osmi měsících pustili doktoři popálenou Natálku Sivákovou (3) domů z nemocnice. Stále bude muset dojíždět na převazy, spát už však bude ve své postýlce.

Dívenka celkem podstoupila 20 větších operací a asi 100 převazů. Matka Natálky Anna Siváková by lékaře nejraději všechny objala. „Říct »děkuji«, to nestačí. To je málo za to, že jí zachránili život,“ svěřila se mladá žena. Ta svou dceru včera po poledni přivezla do nového domu v Budišově nad Budišovkou. Rodina jej koupila z peněz z veřejné sbírky. Doma na holčičku kromě otce a dalších příbuzných čekaly i její dvě sestry. „Tak moc se na Natálku těšily, že ani nešly do školy,“ přiznala Siváková.

Natálka utrpěla při požáru, který v dubnu založili žháři spojení s extrémní pravicí, popáleniny na 80 % těla. Třikrát během léčby museli lékaři bojovat s rozsáhlou otravou krve, kdy byl stav dítěte velmi kritický.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.