Průvodkyně zamkla turisty na hradě a šla domů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Průvodkyně zamkla turisty na hradě a šla domů!

Zámek Nový Světlov. Tady strávili návštěvníci chvíle rozpaků i strachu.
Zámek Nový Světlov. Tady strávili návštěvníci chvíle rozpaků i strachu. (: www.bojkovice.cz)

BOJKOVICE – Pořádně krušné chvíle připravila návštěvníkům zámku Nový Světlov v Bojkovicích na Uherskohradišťsku tamější zapomnětlivá průvodkyně. Zavřela na hradě tři turisty a odešla domů.

To byla dlouhá prohlídka!

Možná kvůli zamilovanosti, možná kvůli horku, předvedla málokdy vídanou věc. Zatímco většinu posledních návštěvníků před zavírací dobou po prohlídce vypustila ven, trojici dalších, tedy mladé manžele s dítětem z Plzně, zamkla v zámku a odebrala se domů. Naprosto marné pak byly pokusy nedobrovolných návštěvníků, kteří si mohli užít prohlídky do sytosti. Nepomáhalo lomcování těžkými zamčenými dveřmi, ani volání...

„Napřed jsme to brali jako dobrý žert, pak už nám bylo hodně úzko, nemít mobilní telefon, tak jsme na zámku ještě teď,“ vzpomínal už s chladnou hlavou dočasný vězeň zámku postaveného v anglickém novogotickém stylu. Po telefonátu na linku 158 naštěstí zafungovala spolupráce policie a kolegyně průvodkyně, která způsobila kuriózní situaci. Neomezenými pány zámku byli rozpačití Plzeňané více než hodinu, až pak se je podařilo z nedobrovolného luxusního vězení dostat pomocí náhradních klíčů.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.