Miliardářské ghetto ve Velké Chuchli! - Tady bydlí šéf ČEZu Roman a další podnikatelská smetánka | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Miliardářské ghetto ve Velké Chuchli! - Tady bydlí šéf ČEZu Roman a další podnikatelská smetánka

Rozsáhlý pozemek ve stráni nad Velkou Chuchlí se stal útočištěm bohatých českých podnikatelů. Stavějí si zde výstavní vily za desítky milionů korun.
Rozsáhlý pozemek ve stráni nad Velkou Chuchlí se stal útočištěm bohatých českých podnikatelů. Stavějí si zde výstavní vily za desítky milionů korun. (Aha! – Martin Pekárek, Daniel Černovský)

Mírně svažitá stráň s panoramatickým výhledem na Prahu. Tak nějak by mohl znít stručný popis obří stavební parcely ve Velké Chuchli, kde nyní staví česká podnikatelská smetánka.

Na pozemku o rozloze přes tři hektary si už vilu za sto milionů korun postavil šéf ČEZu Martin Roman. O pozemek obehnaný tři metry vysokou kamennou hradbou a střežený desítkami kamer se přitom Roman dělí s kamarády. Za sousedy bude mít bývalé kolegy, manažery plzeňského holdingu Škoda Tomáše Krska, Michala Koreckého a Jiřího Zapletala.

Proč se Roman obklopuje lidmi ze Škody? Sám ji roky vedl, navíc se spekuluje, že je to ve skutečnosti on, kdo firmu vlastní. Kromě šéfa ČEZu a manažerů Škody se za vysokým chuchelským plotem usadil i pražský restauratér Jan Mužátko, majitel sítě pizzerií Coloseum, které si Martin Roman podle vlastních slov oblíbil. Dalším jeho bohatým sousedem je Aleš Minx, šéf představenstva v Nizozemsku sídlící společnosti PPF Group, ta představuje hlavní holdingovou firmu finanční skupiny PPF nejbohatšího Čecha Petra Kellnera. Poslední nezastavěný pozemek pak patří neznámé firmě Sulphur.

Po výčtu VIP obyvatel se tak nelze ubránit dojmu, že jde o miliardářské ghetto. Místo je totiž zcela odstřiženo od okolního života. Dovnitř se dá dostat jen jedinou příjezdovou cestou, která připomíná spíše vstup do pevnosti. Majitelé se snaží uchránit soukromí za každou cenu. Kamenný val po obvodu parcely je tak pomyslným dělítkem mezi životem obyčejných lidí a české smetánky. Sousedé mají ale pro miliardářskou kratochvíli vcelku pochopení. „Ta zeď není zas tak vysoká, ale asi z nás mají strach, když se tam tak opevňují,“ říká s úsměvem pan Karel, který bydlí jen pár desítek metrů od supermoderní vilové čtvrti. „V létě by nás mohli pozvat do bazénu, teda pokud tam nějaký mají,“ navrhuje zase paní Jana, která u kamenné zdi venčí svého psa.

Na nové sousedy si ale místní lidé budou muset ještě chvilku počkat – některé z vil se teprve začínají stavět, parcela na minimálně jeden dům je ještě prázdná.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.