Obnova procesu zamítnuta - Gauner Jonák bude bručet dál! Ten ale vypadá! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Obnova procesu zamítnuta - Gauner Jonák bude bručet dál! Ten ale vypadá!

Fotografie
Fotografie (internal)

Zamítá se! Takový byl včerejší verdikt pražského městského soudu, u kterého Ivan Jonák žádal o obnovu řízení svého procesu. Bývalý majitel pražského erotického podniku Discoland Sylvie kroutí ve vězení osmnáctiletý trest.

Výjimečný trest dostal za to, že si v roce 1994 objednal vraždu milence své ženy a poté i likvidaci manželky. Milenec Jonákovy ženy zůstal nakonec naživu, protože muž, který byl na vraždu najat, si svůj čin rozmyslel. Jonákovu manželku Ludwiku zastřelil v jejím stánku se zeleninou na pražském sídlišti Petrovice najatý vrah Jiří Tokár. Ten dostal od soudů trest 14 let vězení.

Jonákově kauze se soudy věnovaly intenzivně od roku 1995 a teprve koncem roku 2002 padl pravomocný rozsudek. Proti němu se Jonák začal odvolávat a celá věc skončila až u Ústavního soudu, kde před necelými třemi lety definitivně neuspěl se svou stížností. Včerejší zamítnutí je tedy jen další z řady proher, které utrpěl muž, jenž býval kdysi označován za jednoho z nejvlivnějších v podsvětí. Jonák chtěl před soudem prokázat, že vraždy si neobjednal on, ale lidé, kteří chtěli ten samý rok zavraždit i jeho.

Jonákův zdravotní stav prý není nejlepší, k soudu ho eskorta přivezla údajně přímo z nemocnice. Má mít vážné problémy s ledvinami a cukrovku. K soudu se ale dostavil v dobrém rozmaru a přinesl si s sebou i svačinku, kefírový nápoj. Dobrá nálada ho ale po vynesení rozsudku opustila. „Já to nechci poslouchat, tyhle kecy,“ neudržel své nervy na uzdě. Soudkyně jej kvůli hlasitým komentářům nejprve upozornila, že by mohl být stíhán pro pohrdání soudem, následně jej nechala vyvést z jednací síně. „Zločinecká justice! Žádný právní stát,“ řekl mimo jiné Jonák při odchodu. Jonák proti včerejšímu zamítnutí ihned podal stížnost.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.