Michael Jackson: Královský pohřeb za miliony! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Michael Jackson: Královský pohřeb za miliony!

Pohřeb Michaela Jacksona stál v přepočtu téměř 17 milionů korun.
Pohřeb Michaela Jacksona stál v přepočtu téměř 17 milionů korun.

Králi popu Michaelovi Jacksonovi vystrojila jeho rodina vskutku královský pohřeb. Náklady na tento soukromý pietní akt na hřbitově Forest Lawn nedaleko Los Angeles dosáhly téměř jednoho milionu dolarů (téměř 17 milionů korun).

Jackson zemřel 25. června a o měsíc později se s ním veřejnost rozloučila v losangeleské aréně Staples Center. Rodina navíc uspořádala soukromou pohřební ceremonii, která se konala 3. září.

Nyní právníci z pověření Jacksonovy matky žádají u soudu proplacení vynaložené částky na soukromý pohřeb, který byl podle nich pokračováním ceremoniálu ze Staples Center, z Jacksonovy pozůstalosti.
"Paní Jacksonová a její rodina si přály uctít památku jejího syna tak, aby obřad poskytl útěchu jak velkému množství jeho fanoušků, tak i rodině," uvedli právníci. Náklady podle nich byly značné, ale "naprosto odpovídající mimořádnému postavení zesnulého".

Na seznamu finančních položek figuruje například částka za pohřební roucho (v přepočtu 595 tisíc korun), smuteční obleky pro rodinné příslušníky (33 575 korun), oděvy pro ceremoniáře (34 tisíc korun), zarámování Jacksonovy fotografie (62 594 korun), financování celkového programu (200 tisíc korun), květinová výzdoba (272 000 Kč), auta a ochranka (510 000 Kč) a plat pro designéry (255 000 Kč).

Započítána byla i pohřební hostina v restauraci bezprostředně po obřadu (364 735 korun) a další položky.

Advokát Howard Weitzman, který zastupuje správce Jacksonovy pozůstalosti, mimo soudní síň řekl, že on by sice obřad udělal méně nákladný, ovšem Michael Jackson byl výjimečný člověk, proto mu náleží i výjimečný pohřeb.

Jackson je pochován v kryptě v mauzoleu na hřbitově Forest Lawn v Glendale. Hřbitov a monumentální mauzoleum jsou místem posledního odpočinku dalších velikánů zábavního průmyslu, jako jsou Humphrey Bogart či Walt Disney.

(ČTK)
Foto ara

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.