Vědec o záhadných požárech v domě Mračkových: Co když to dělá syn! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Vědec o záhadných požárech v domě Mračkových: Co když to dělá syn!

Hasiče do svého domu Mračkovi nepustili.
Hasiče do svého domu Mračkovi nepustili. (Aha! – Martin Pekárek)

Záhadné ohnivé jevy trápí ve Strašicích na Rokycansku rodinu Mračkových už pět týdnů. Hořely zásuvky od elektřiny. Synovi Mračkových se přímo u nosu vzňal papírový kapesník, samovznítil se i mokrý ručník. Lidi v domě brněla bez zjevné příčiny kolena a pískalo jim v uších. Nikdo stále neví proč.

V případě Mračkových existuje minimálně šest teorií, co záhadný jev způsobuje. Jednou z nich je, že v domě nejspíš »straší« někdo z Mračkových. Přírodní zákony vylučuje Luděk Pekárek z Národní referenční laboratoře pro neionizující záření. Pro MF Dnes uvedl, že by podivné hoření mohl mít na svědomí nezletilý syn Mračkových. Takový jev lze podle něj vyvolat pomocí těkavých hořlavých chemikálií, které se samovznítí až po určité době. Kdy při tom on už není... „Navíc chlapec vypadá klidně, zatímco jeho rodiče stresovaně,“ míní vědec.

Podviný je také fakt, že Mračkovi nikdy nepožádali o pomoc hasiče. „Nikdy nás sami nezavolali, i když je to v takových případech jejich povinnost. Přesto se tam jeli podívat specialisté z Technického ústavu požární ochrany. Chtěli vědět, co se tam může dít. Rodina je do domu vůbec nepustila,“ řekla Aha! Blanka Nechvátalová, mluvčí HZS Plzeňského kraje.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.