Byla nadějnou zpěvačkou (†19) - Roztrhali ji kojoti! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Byla nadějnou zpěvačkou (†19) - Roztrhali ji kojoti!

Taylor Mitchell už nové CD nedotočí.
Taylor Mitchell už nové CD nedotočí. (EPA)

Nadějnou kanadskou zpěvačku Taylor Mitchell napadli v úterý v parku Cape Breton na východě Kanady dva kojoti. Utrpěla smrtelné rány, kterým po dvou dnech v nemocnici podlehla. Jde o velmi vzácný případ útoku těchto zvířat na člověka, protože kojot je jinak velmi plachý a lidem se vyhýbá.

..

Taylor byla na cestě do města Sydney, kde měla večer zpívat. Jako vždy cestovala stopem. Přírodu milovala pro její krásu a vznešenost. Je tragické, že právě uprostřed té krásy našla smrt. U cesty v parku vyhlížela auto, když ji kojoti napadli. Zoufalý křik slyšeli kolemjdoucí, kteří zavolali policii. Hlídka byla nedaleko, ale ani rychlý příjezd už nadějné písničkářce nepomohl. Utrpěla příliš velkou ztrátu krve a ve čtvrtek ve 3.30 ráno zraněním v nemocnici podlehla.

Taylor byla počátkem roku nominována na státní folkovou cenu. Tento měsíc točila nové CD a současně absolvovala dvoutýdenní turné. „Nedokážu popsat, jak moc mě její odchod bolí. Teprve před dvěma měsíci oslavila devatenáctiny a chtěla toho moc dokázat,“ říká zpěvaččina manažerka Lisa Weitz.

Správa parku uzavřela oblast a zahájila rozsáhlé pátrání po obou kojotech. Policisté po nich stačili vystřelit a zdá se, že jedno zvíře by mohlo být zraněné. Přesto stav nebezpečí potrvá až do jejich ulovení. „Měli jsme zprávy o agresivních zvířatech, ale nikdy se nestalo nic tak tragického,“ řekla strážkyně parku Helene Robichaud.

30.10.2009, 05:00

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.