Kníže Schwarzenberg pokřtil Karla ze Dvorců | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Kníže Schwarzenberg pokřtil Karla ze Dvorců

 (pro Aha! – Dana Soudková)

Lev je odedávna symbol královských a šlechtických rodů. Parku exotických zvířat ve Dvorci u Borovan se podařilo nejen rozmnožit vzácného krále zvířat – bílého lva, ale ještě mu opatřit kmotra nejpovolanějšího – Karla Schwarzenberga.

Lvíče se narodilo jako jedináček 10. srpna. Vypiplat vzácného drobečka nebylo nic jednoduchého, odmalička se navíc musel přikrmovat z lahve. „Bílý lev je už velmi vzácný, od ostatních lvů se liší tím, že má i v dospělosti modré oči a samci naroste krásná stříbrná hříva.“

A co na to nejznámější šlechtic a šéf TOP 09 Karel Schwarzenberg? „Úlohu kmotra jsem přijal strašně rád, protože mám se lvem hrozně moc společného, oba jsme totiž stejně líní,“ zavtipkoval. „Chtěl jsem lvíčkovi přinést dárek, který by ho potěšil, ale tahat sem celou ovci nebo kozu by nešlo.“ Lví sameček dostal jméno po kmotrovi Karel a k němu i šlechtické přízvisko podle místa narození – ze Dvorce.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.