Měl být 15 let po smrti... Ale teď se přihlásil rodině | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Měl být 15 let po smrti... Ale teď se přihlásil rodině

O zmizení podnikatele psaly v roce 1994 i regionální noviny.
O zmizení podnikatele psaly v roce 1994 i regionální noviny.

Všichni si mysleli, že je už patnáct let po smrti, on se ale náhle objevil! František Střítěžský (40) ze Šumperka byl nezvěstný od roku 1994 a soud ho prohlásil za mrtvého. Podnikatel teď ale zčistajasna vstal »z mrtvých« a chce, aby soud rozsudek zrušil!

Vše začalo v červenci 1994. František Střítěžský ze dne na den zmizel, neozval se ani těhotné manželce. Ta se po čtyřech letech bez jakéhokoli kontaktu s manželem rozhodla podat u soudu žádost, aby byl její muž prohlášen za mrtvého.

Šok všechny jeho příbuzné čekal až letos v červenci, kdy muž kontaktoval rodiče. Zároveň pak podal u soudu žádost, aby úřady zrušily jeho prohlášení za mrtvého. Včera ale šumperský soud jednání odročil, protože neměl dostatek důkazů, které by přispěly k definitivnímu potvrzení, že nově objevený muž je skutečně podnikatel Střítěžský. Soudu nestačilo ani to, že jeho totožnost už na konci září potvrdila manželka a rodiče.

Kde se podnikatel dlouhých 15 let pohyboval a proč zmizel, zůstává záhadou. Spekuluje se o tom, že byl na počátku 90. let zapleten do obchodů s lehkými topnými oleji a v obavách o život utekl do Francie.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.