Papež rozzlobil lesby a homosexuály | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 16. dubna 2024

Svátek slaví Irena, zítra Rudolf

Papež rozzlobil lesby a homosexuály

Lesbické umělkyně Darina Alster a Helene Račková jsou věřící, současná podoba katolické církve je ale štve.
Lesbické umělkyně Darina Alster a Helene Račková jsou věřící, současná podoba katolické církve je ale štve. (Aha! – Karel Kopáč, Martin Pekárek, Petr Novotný, Sabir Agelerov, ČTK/René Fluger)

5:00 – Třídenní pobyt Svatého otce Benedikta XVI. v České republice si vyžádal také mohutnou vlnu nevole. Včera se proti papežovu zákazu kondomů v Africe sešli homosexuálové a lesby na pražském Václavském náměstí, v neděli zase na mši v Brně protestovaly lesbické umělkyně.

Papež sice potěšil tisíce věřících, jeho návštěva České republiky ale zároveň rozzuřila homosexuální menšinu. Odpor vzbudil také názor Svatého otce, podle něhož používání kondomů přispívá k šíření nemoci AIDS.

Václavské náměstí tak těsně před odletem papeže patřilo protestujícím lesbám a homosexuálům, kteří s transparenty s nápisy jako »Svatý Václave, nedej zahynouti obětem HIV« bojovali za používání kondomů.

Pořádně rušno bylo i v Brně, kde se několik dívek rozhodlo na protest proti Svatému otci rozdávat kondomy mezi věřícími. Dívky byly pořadateli vyvedeny z areálu, a tak musely protestovat ve vylidněném centru Brna.

Problémy provázely i vystoupení dvou lesbických umělkyň. Obě ženy se při mši oblékly do jedněch šatů a žádaly audienci u papeže. „Jsme umělkyně a svou přítomností chceme vyjádřit nespokojenost s katolickou církví, která funguje jako elita a je vzdálená lidem. A samozřejmě také protestujeme za právo leseb a homosexuálů na registrované partnerství,“ popsala Darina Alster. Obě ženy ale narazily na odpor pořadatelů a svůj happening musely ukončit.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.