František Dulínek (29) - Opil se a zabil policistu, dneska se modlí! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

František Dulínek (29) - Opil se a zabil policistu, dneska se modlí!

František Dulínek u soudu svého jednání litoval.
František Dulínek u soudu svého jednání litoval. (pro Aha!: Petr KRÁTKÝ)

OSTRAVA – „Denně na to myslím, denně se modlím, denně toho lituji,“ těmito slovy se včera před Okresním soudem v Ostravě omlouval František Dulínek (29) za zabití policisty Petra Stani (†43). V těžké opilosti ho loni v září srazil při akci Kryštof autem a z místa nehody ujel! V krvi mu naměřili 2,6 promile alkoholu!

František Dulínek si dal loni 9. září s kamarády v restauraci U Havránků v Ostravě devět »dvanáctek« a v opilecké rozvášněnosti se rozhodl, že navštíví svého bratra. A samozřejmě autem…

Osudnou noc ale na silnicích probíhala policejní akce Kryštof, zaměřená na alkohol za volantem. Policista Petr Staňo objížděl jako velitel jednotlivá stanoviště a kolem půlnoci kontroloval hlídku na ulici U Hrůbků v Ostravě. V tu chvíli se ze zatáčky proti mužům zákona vyřítilo auto. „Bylo ode mě už asi 20 metrů a pořád nezpomalovalo, tak jsem skočil do příkopu,“ popisoval u soudu událost policista, který červenou baterkou auto stavěl. Petr Staňo chtěl uskočit na opačnou stranu, v tu chvíli řidič strhl řízení a vrazil přímo do něj.

„Přelaďoval jsem si autorádio a žádného policistu jsem neviděl, akorát jsem ucítil náraz na přední sklo,“ vysvětloval soudu obžalovaný Dolínek. Nezastavil ani po nárazu, a tak jeden z policistů vyrazil za ním. Druhý se snažil pomoct veliteli. „Tep jsem už bohužel nenahmatal, byl mrtvý,“ vzpomínal u soudu.

V Dulínkovi se asi po kilometru hnulo svědomí, otočil se a vrátil na místo nehody, kde mu bylo naměřeno 2,6 promile alkoholu. Před soudem se včera rodině omlouval: „Nemůžu spát, stále na to myslím, modlím se k bohu, kdyby to tak šlo vrátit, lituji toho.“ Vdova po policistovi ale zůstala neoblomná. „Jel opilý, zabil člověka, tak ať je trest co nejpřísnější,“ řekla Aha! Soudce kvůli nepřítomnosti svědka jednání odročil na listopad.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.