Tak se hádá Mirek s Jirkou | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

pátek 19. dubna 2024

Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela

Tak se hádá Mirek s Jirkou

 (ČTK/Stanislav Zbyněk)

05:00 – Po pozdvižení, které způsobil Jiří Paroubek (ČSSD) tím, že jako korouhvička ve větru obrátil a bojkotoval předčasné volby, se v televizním studiu moderátora Václava Moravce sešli šéfové pěti parlamentních stran – kromě Paroubka i Mirek Topolánek (ODS), Cyril Svoboda (KDU-ČSL), Vojtěch Filip (KSČM) a Ondřej Liška (zelení). A byla to mela.

Po pozdvižení, které způsobil Jiří Paroubek (ČSSD) tím, že jako korouhvička ve větru obrátil a bojkotoval předčasné volby, se v televizním studiu moderátora Václava Moravce sešli šéfové pěti parlamentních stran – kromě Paroubka i Mirek Topolánek (ODS), Cyril Svoboda (KDU-ČSL), Vojtěch Filip (KSČM) a Ondřej Liška (zelení). A byla to mela...

Oproti dřívějšku, kdy pánové vážili slova, bylo včera večer vidět, že už jim je asi všechno jedno. Bylo to jako při fotbale: Při všeobecném pokřiku chyběly jen už řehtačky, pomalované tváře a drsné řeči na adresu rozhodčího. A jak jinak, nic se nevyřešilo…

Hádka o slušnost

Paroubek vs. Topolánek
Paroubek: Radši mlčte!
Topolánek: Nařizujete mi to?
Paroubek: Ne, jenom vás vyzývám, abyste byl slušný. To vy ale neumíte.
Topolánek: Já myslím, že byste měl začít u sebe, pane předsedo.
Paroubek: To vy neumíte, bohužel.
Topolánek: ironický smích

Názor Aha!
Překřikování v takovémto stylu patří spíše do základní školy. Sice víme, že poslanci sedí v lavicích, měli by se ale nad sebou dobře zamyslet!

Hádka o peníze

Paroubek vs. moderátor Moravec
Paroubek: Tady byly řečeny lži panem Topolánkem, rád bych se ohradil. (Topolánek nařkl ČSSD, že do voleb investovala půl miliardy korun, pozn. red.)
Moravec: Každý má právo si myslet, že tady byly řečeny lži, nemusí se k tomu vyjadřovat.
Paroubek: Ale občané České republiky musejí vědět, že na to mám jiný názor!

Názor Aha!
Jirko, jak rád se chlubíš, že tvoje strana má nejvíce peněz ze všech v ČR. Na to, abys občanům sdělil svoje názory, si proto zaplať billboard a neruš debatu!

Hádka o Lišku

Paroubek a Moravec vs. Liška (zelení)
Topolánek: Ondřej Liška se tady hlásí o slovo, asi chce něco říct.
Moravec: Vy už tím, že jste ztratil mandát, tak to tady chcete moderovat.
Paroubek: Si zkouší novou roli.

Názor Aha!
Pánům se vtipná výměna povedla. Máme ale výhrady. Místo toho, aby se smál řečem ostatních a pletl se moderátorovi do zelí, měl Topolánek za ten večer říct něco konstruktivního. Ani Paroubek se svojí podpásovkou moc nevyznamenal.

Hádka o ekonomice

Paroubek a Vojtěch Filip (KSČM) vs. Topolánek
Filip: Tak si to, prosím, přiznejte, že jste tuhle situaci vyvolali těmi svými daňovými věcmi, a pojďme to řešit. (na adresu ODS)
Topolánek: Ekonomové jsou v mrákotách z toho, co říkáte!
Paroubek: Jak kteří, pane předsedo, jak kteří...

Názor Aha!
Místo toho, aby Topolánek bránil vlastní stanoviska se jen navážel do soupeřů tím, že jim nadával do pitomců. Měl by asi trochu změnit styl…

17.9.2009

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.