Papamobil už je v Česku! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Papamobil už je v Česku!

Papamobil je považován za nejčastěji létající automobil na světě.
Papamobil je považován za nejčastěji létající automobil na světě. (Profimedia.cz, ČTK/Petrová Lucie)

05:00 – Přísná bezpečnostní opatření a utajení doprovázely převoz dvou papamobilů z Vatikánu do České republiky. Dorazily dva vozy, z nichž jeden putoval do Brna a druhý do Prahy. Papež Benedikt XVI. se v nich bude vozit při své návštěvě republiky, která proběhne za dva týdny.

Přísná bezpečnostní opatření a utajení doprovázely převoz dvou papamobilů z Vatikánu do České republiky. Dorazily dva vozy, z nichž jeden putoval do Brna a druhý do Prahy. Papež Benedikt XVI. se v nich bude vozit při své návštěvě republiky, která proběhne za dva týdny.

Oba dva speciálně upravené vozy přepravila česká firma a na jejich transport dohlížela i česká policie. Z bezpečnostních důvodů zůstala před fotografy skryta prosklená kukaň, která uvnitř sedícího papeže odděluje od okolního světa. První ze sněhobílých vozů byl vyložen v Brně, tam se má totiž konat první z celkem dvou plánovaných mší. Druhý z vozů skončil v hlavním městě, Svatého otce by měl doprovázet na jeho pouti 28. září ve Staré Boleslavi, kde bude sloužena druhá mše. Papež se tam také zúčastní oslav svátku svatého Václava. Bez zajímavosti není ani fakt, že po českých cestách bude papežovy vozy řídit český bodyguard.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.