Tragický pád cessny: Je viníkem pilot? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Tragický pád cessny: Je viníkem pilot?

Fotografie
Fotografie (internal)

5:00 – Za tragickým srpnovým pádem letadla Cessna, při kterém ve Strakonicích zahynul pilot, manželský pár a jejich dcera (10) se těžce zranila, není zřejmě závada na stroji.

„Motor nyní zkoumá Kriminalistický ústav Praha a až poté bude snad s jistotou možné říct, kde je vina na této obrovské tragédii,“ řekl Aha! Milan Pecník z Ústavu pro vyšetřování leteckých nehod. Jak se Aha! podařilo zjistit, odborníci při zkoumání nepřišli na žádnou závadu, která by měla pád stroje do řeky Otavy způsobit. Zda byl ale na vině pilot, či někdo, kdo se o letadlo staral před letem, se teprve ukáže. Malá dívenka, která jako jediná tragédii přežila, se stále léčí v nemocnici v pražském Motole. Její stav je již dobrý a je po operaci nohou, které měla po pádu polámané. Původně nedávali lékaři téměř žádné šance na její přežití, protože měla těžce poraněné plíce. „I zázraky se někdy dějí a jsme rádi, že jsme mohli zachránit jeden malý nevinný lidský život. Teď ještě aby se jí zahojily ty psychické rány, které utrpěla a které si ponese velmi dlouho,“ dodal jeden z lékařů, který se o dívku stará.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.