Lenivá matka lenochoda - Odvrhla Bohouše! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

úterý 23. dubna 2024

Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří

Lenivá matka lenochoda - Odvrhla Bohouše!

Lenochodí máma se svým oblíbeným mládětem.
Lenochodí máma se svým oblíbeným mládětem. (ČTK/Vladislav Galgonek)

05:00 – V zoologické zahradě na Svatém Kopečku v Olomouci byly včera představeny vůbec první dva přírůstky lenochodů dvouprstých narozených v této zoo. Jenomže mamince mláďat se zamlouvá pouze jedno z nich. Mladší »chlapeček« Bohouš proto skončil na umělé výživě.

V zoologické zahradě na Svatém Kopečku v Olomouci byly včera představeny vůbec první dva přírůstky lenochodů dvouprstých narozených v této zoo. Jenomže mamince mláďat se zamlouvá pouze jedno z nich. Mladší »chlapeček« Bohouš proto skončil na umělé výživě.

První mládě, narozené koncem června, si užívá mateřské lásky, která je tak silná, že se chovatelé bojí lenochody vyrušit, a tak zatím ani neznají jeho pohlaví. Zato druhý potomek Bohouš, který se narodil 21. července, skončil u chovatelky na umělé výživě. Jak se zdá, lenochodímu miminku to ale vůbec nevadí. Podle mluvčí zoo prospívá dobře, má velkou chuť k jídlu a rychle přibývá na váze. Obě mláďata lenochodů, kteří většinu života visí na větvi břichem vzhůru a jen se cpou listím a větvičkami, však návštěvníci olomoucké zahrady zatím neuvidí, protože jejich pavilon je v rekonstrukci.

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.