Podnikatel fingoval svou smrt - Udělal Jan Moťovský totéž? | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Podnikatel fingoval svou smrt - Udělal Jan Moťovský totéž?

Kateřina Moťovská podala žádost o prohlášení svého muže za mrtvého.
Kateřina Moťovská podala žádost o prohlášení svého muže za mrtvého. (Aha! – David Kundrát)

05:00 – Smrt v moři úspěšně fingoval český podnikatel Petr Žižka (41). Dvanáct let se pak dokázal vyhýbat vězení, do kterého ho soud poslal na 7,5 roku za krádež, poškozování cizí věci a porušování domovní svobody. Uprchl do Itálie v roce 1997, když verdikt padl.

Smrt v moři úspěšně fingoval český podnikatel Petr Žižka (41). Dvanáct let se pak dokázal vyhýbat vězení, do kterého ho soud poslal na 7,5 roku za krádež, poškozování cizí věci a porušování domovní svobody. Uprchl do Itálie v roce 1997, když verdikt padl.

Podle serveru novinky.cz přišel v červenci 1997 do Česka z Apeninského poloostrova úmrtní list. V něm stálo, že Žižka utonul v moři. V Česku byl poté oficiálně prohlášen za mrtvého. Podnikatel si v cizině užíval pod identitou svého příbuzného. Pracoval i v Americe. Do Česka se vrátil předloni, a dokonce začal údajně podnikat. Netušil, že ho kdosi poznal a udal policii. Když ho policisté minulý týden v úterý na ulici zatkli, byl v šoku. Vypátrali ho detektivové z Útvaru cíleného pátrání, kterým se říká »lovci lebek«.

Také u moře, avšak ve francouzském Nice, skončila loni v srpnu poslední stopa majitele Gottlandu Jana Moťovského (39). Od té doby o něm nikdo neslyšel. Zítra Obvodní soud pro Prahu 5 projedná žádost jeho manželky Kateřiny o prohlášení jejího muže za mrtvého. Mohl i on nafingovat své zmizení? „Dokud se nenajde tělo nebo jiný důkaz o jeho smrti, vyloučit to nelze. Pokud je člověk prohlášen za mrtvého, úřady vše, co se ho týká, ukončí. Mafii by takto určitě neunikl. Ta si ho najde kdekoliv“ řekl Aha! pražský detektiv.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.