TOPOLÁNKOVY ŠRÁMY - Zranilo ho i dělo! To vážně není vtip! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

TOPOLÁNKOVY ŠRÁMY - Zranilo ho i dělo! To vážně není vtip!

Fotografie
Fotografie (internal)

PRAHA – Politickou scénou hýbe kauza napadení šéfa ODS Mirka Topolánka. Čtyři údajní útočníci říkají, že si je objednala ODS, což přiživuje i ČSSD. Občanští demokraté spekulace vyvracejí. Teď se však navíc ukázalo, že část Topolánkových šrámů není způsobena kameny, ale výstřelem z děla!

Politickou scénou hýbe kauza napadení šéfa ODS Mirka Topolánka. Čtyři údajní útočníci říkají, že si je objednala ODS, což přiživuje i ČSSD. Občanští demokraté spekulace vyvracejí. Teď se však navíc ukázalo, že část Topolánkových šrámů není způsobena kameny, ale výstřelem z děla!

Policii se přihlásil Martin K., jeden z útočníků, kteří Topolánka na jeho pátečním mítinku na koupališti zranili. Prý konali na objednávku. „Je možnost, že to bylo ze strany nebo z organizačního týmu Topolánka,“ řekl v pondělí Martin K. Podle Práva navíc šéf marketingu ČSSD Petr Dimun šíří zprávu, že útočníci objednatele viděli mezi členy Topolánkova volebního týmu. Mluvčí ODS Martin Kupka spekulace popřel. „Dostanu zaplaceno, hodím kamenem, udám se policii, představím se médiím a pak označím za viníka toho, kdo byl zraněn. To je absurdní!“ řekl Aha! „Mně to přijde jako cílená provokace,“ vyjádřil se Topolánek.

Advokátka útočníků Klára Slámová popírá, že na Mirka házeli kameny. „Jediný, kdo mluví o kamenech, je plavčice, která ho ošetřovala. Jinak se vždy mluví o vejcích. Topolánek má z útoku malou modřinku, ty ošetřené rány měl na čele už několik dní předtím. Nechápu, proč ODS oficiálně nedementovala, že viditelná zranění nepocházejí z útoku na koupališti,“ řekla Slámová serveru Týden.cz. Pravdou je, že šéf ODS měl už před útokem na tváři tři drobná zranění, která byla až po incidentu na koupališti ošetřena zelenou tinkturou. Včera se ukázalo, že Topolánek k nim přišel už ve středu, když odpaloval dělo u Baťova kanálu a velké množství střelného prachu ho zasáhlo. ODS prý tento fakt nezamlčovala. „Od začátku jsme říkali, že oděrky s tím (útokem na koupališti) neměly nic společného. Ale vydávat kvůli tomu tiskovou zprávu nám přišlo absurdní,“ říká Kupka.

Kdo ale tedy za útokem stojí? „Nedá se vyloučit, že si to zorganizovali sami, protože by to mohlo překrýt toskánskou aféru. Stejně tak to mohlo být tak, že někdo v sociální demokracii chtěl ukázat, že vajíčka létají i na Topolánka,“ řekl politolog Rudolf Kučera.

„Nedovedu si představit, že člověk, který byl s útočníky ve styku, by byl takový debil, že by se předtím ukazoval v tričku pořadatele na mítincích ODS,“ říká ale další politolog, Bohumil Doležal.

Kliknutím zvětšeteKliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.