Tohle je chalupa miliardáře Kellnera! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 28. března 2024

Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána

Tohle je chalupa miliardáře Kellnera!

Petr Kellner má u své honosné chalupy i přistávací plochu pro vrtulníky.
Petr Kellner má u své honosné chalupy i přistávací plochu pro vrtulníky. (Aha! – Karel Kopáč)

JIZERKA – Nenápadná osada v Jizerských horách má slavného chalupáře. Není jím nikdo jiný než nejbohatší Čech Petr Kellner (45), jehož jmění se odhaduje na 130 miliard korun. Do Jizerky jezdí dvakrát do roka.

Nenápadná osada v Jizerských horách má slavného chalupáře. Není jím nikdo jiný než nejbohatší Čech Petr Kellner (45), jehož jmění se odhaduje na 130 miliard korun. Do Jizerky jezdí dvakrát do roka.

O historickou dvoupatrovou chalupu, o které jako první informovala MF Dnes, se stará správce Zdeněk Charuza. Ten v ní i bydlí. O zámožném šéfovi ale nemluví. „Mám to zakázané ve smlouvě,“ říká.

Chalupa stojí na pozemku, který je co by kamenem dohodil od chráněné krajinné oblasti. Jen pozemek má podle místních hodnotu šest milionů korun. I s domem ale půjde o sumu několikanásobně vyšší! Kellner má navíc na pozemku přistávací plochu pro soukromý vrtulník či nákladné zabezpečení včetně pohybových čidel. A vnitřní vybavení domu jistě také nebude skromné!

Kliknutím zvětšeteKellnerovi sousedi dobře vědí, s kým mají co do činění. Mluví o něm s úctou, a nebo vůbec. A co povídačky o tom, že Kellner je »mužem z lidu« a se sousedy rád klábosí nad pivem? „To jsou opravdu jen zvěsti. Jednou si u nás pronajal sportovní halu s lezeckou stěnou pro sebe a rodinu. Ale řeknu vám, fyzička nic moc,“ směje se Lucie Nedomlelová, provozní nedaleké restaurace. „Jo, na pivko sem »zajde« – vrtulníkem!“ vtipkuje i majitel hospody pár kroků od Kellnerova sídla.

Ještě že má Jizerka i druhou »celebritu« – Lubomíra Štrougala, bývalého předsedu komunistické vlády. Jeho chalupa je o dost skromnější než Kellnerova a stejně tak i jeho chování. „Štrougal je hodnej dědek. Zajde sem na pivo, politika už ho nezajímá,“ říká provozní místní hospůdky Juraj Vozár.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.