Denis (7) - Eskalátor mu vzal tři prsty | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

sobota 20. dubna 2024

Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra

Denis (7) - Eskalátor mu vzal tři prsty

Denisovi (7) se už daří lépe.
Denisovi (7) se už daří lépe.  (Aha! – Petr Novotný, reprofoto TV Nova, HZS Praha)

PRAHA – Eskalátor v pražském metru připravil Denise (7) o tři prsty na noze! Nehoda se stala ve stanici Můstek, když jel chlapec s tátou do kina. Lékaři vinohradské nemocnice museli přistoupit k amputaci.

Eskalátor v pražském metru připravil Denise (7) o tři prsty na noze! Nehoda se stala ve stanici Můstek, když jel chlapec s tátou do kina. Lékaři vinohradské nemocnice museli přistoupit k amputaci.

„Těsně předtím, než jsme vystoupili z eskalátoru, se ozvala rána. Synovi se zasekla noha mezi »zuby« a pojízdnými schody,“ vysvětlil otec zraněného chlapce Denis Gaidoš. Klučinu museli z hrozivé pasti vyprostit hasiči. Na Klinice plastické chirurgie Fakultní nemocnice Královské Vinohrady malého Denise lékaři operovali, ale zachránit prstíky už nemohli. Chlapec přišel na noze o třetí, čtvrtý prst a malíček.

Jak mohlo k tragédii dojít, není zatím jasné. Dopravní podnik nechal eskalátory přezkoumat a údajně neodhalil žádnou odchylku od normy. Podle tiskového mluvčího Ondřeje Pečeného k takovým nehodám dochází obvykle proto, že se v eskalátoru zachytí tkaničky a ty pak vtáhnou nožičku dovnitř. Otec dítěte to však odmítá. „Syn měl boty bez tkaniček. Myslím, že mezi »zuby« a schody musela být příliš velká mezera. Za normálních okolností tam přeci neprostrčíte ani list papíru,“ domnívá se Gaidoš a dodává, že od Dopravního podniku očekává vysvětlení. „Nelíbí se mi, že se tváří, jako by to byla vina mého syna. Podle mě šlo o jasnou technickou závadu. Zřetelně jsem slyšel ránu a pak schod jako by podklesl.“ Chlapci se nyní daří dobře, jen ho po operaci trápily zvýšené teploty. „Teď už je to mnohem lepší. Denis se dívá na pohádky. Lékaři pro něj udělali vše, co bylo v jejich silách,“ tvrdí Denis Gaidoš, který se svým synem zůstává v nemocnici.

Nehody na eskalátorech
  • Červen 2009: Chlapec (10) strčil nožičku do eskalátoru ve stanici Náměstí republiky. Zraněný prst mu ošetřili v nemocnici na Bulovce.
  • Září 2008: Klučina (6), kterému se zaklínila noha mezi eskalátorem a obložením ve stanici Národní třída, měl štěstí. Prstíky měl jen pohmožděné.
  • Září 2007: O článek ukazováčku na ruce přišla holčička (6), která ručičku neopatrně strčila pod pás eskalátoru.

24.8.2009

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.