Ten kluk je rozený kaskadér - V osmi letech se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Ten kluk je rozený kaskadér - V osmi letech se zapsal do Guinnessovy knihy rekordů!

Malý Tiger odvážně čelil ostrému větru 150 metrů nad zemí
Malý Tiger odvážně čelil ostrému větru 150 metrů nad zemí (Profimedia.cz)

CIRENCESTER – Tiger Brewer (8) z anglického Willesdenu se stal nejmladší osobou, která zvládla chůzi po křídle letícího letadla. Kousek, kterým se chlubí nejlepší kaskadéři už dobrých 90 let, předvedl školák na horním křídle dvojplošníku Boeing Spearman z roku 1942.

Tiger Brewer (8) z anglického Willesdenu se stal nejmladší osobou, která zvládla chůzi po křídle letícího letadla. Kousek, kterým se chlubí nejlepší kaskadéři už dobrých 90 let, předvedl školák na horním křídle dvojplošníku Boeing Spearman z roku 1942.

Ten patří jeho dědovi Vikovi (61). Právě on vede jediný tým na světě, který se tímto druhem vzdušného kaskadérství zabývá. Vic osobně dohlédl, aby byl jeho vnuk k letadlu pevně připoután. Pak už se stroj odlepil ze startovací plochy letiště v Cirencesteru a za pár sekund dosáhl vyšky 150 metrů. Při rychlosti 180 km/h prudký vítr ostře šlehal Tigera do tváře, ale chlapec statečně vydržel ve vzduchu celých pět minut.

„Ten vítr fakt bolel, ale jinak to bylo fantastické. Dole jsem viděl spoustu lidí, ale z té výšky jsem nerozeznal tváře,“ svěřil se Tiger po přistání. Dočkal se i zápisu do Guinnessovy knihy rekordů, ze které vymazal Guye Masona. Syn bubeníka slavných Pink Floyd se totiž prošel za letu »až« v 11 letech.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.