Revizoři řádí: Za zmrzlinu 500 Kč | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 25. dubna 2024

Svátek slaví Marek, zítra Oto

Revizoři řádí: Za zmrzlinu 500 Kč

Zmrzlinu v autobuse začali revizoři nemilosrdně pokutovat.
Zmrzlinu v autobuse začali revizoři nemilosrdně pokutovat.

ZLÍN – Pořádně prodražit se může cestování městskou hromadnou dopravou se zmrzlinou či jinou pochutinou v ruce. Například revizoři ve Zlíně a Otrokovicích za to udělují tučné pokuty.


Přepravní řád vysloveně zakazuje vstupovat do tramvaje nebo autobusu se zmrzlinou, ledovou tříští, gyrosem či jiným jídlem. Pokud to některý z cestujících poruší a chytí jej revizor, zaplatí pokutu ve výši 500 korun. Tato nepříjemnost potkala ve Zlíně v tomto týdnu už dvě desítky lidí. „I když se může zmrzlina či gyros v ruce cestujícího jevit jen jako drobné pochybení, revizor nemá možnost stanovenou výši přirážky snížit,“ uvedla právnička Dopravní společnosti Zlín–Otrokovice Ema Rabensová.
Pokutování slouží podle dopravní společnosti k ochraně ostatních cestujících. „Nikomu není příjemné, když mu při prudkém zabrzdění trolejbusu skončí za krkem zmrzlina nebo ledová tříšť. Povinností nás jako dopravce je cestující před takovým nebezpečím ochránit,“ vysvětlila právnička.


Autor: (zd)
Foto Aha!: Kateřina Kalibánová

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.