Pohnutý osud manželů (†50 a †48) z tragického vyhlídkového letu | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

čtvrtek 18. dubna 2024

Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav

Pohnutý osud manželů (†50 a †48) z tragického vyhlídkového letu

Těžce zraněnou dívenku museli záchranáři odvézt vrtulníkem.
Těžce zraněnou dívenku museli záchranáři odvézt vrtulníkem. (pro Aha! – Marek Hofman, Lucie Velanová, Linda Petrová)

5:00 (hof, sts) – Rodinu z malé vísky u Strakonic stíhá jedno neštěstí za druhým. V neděli při pádu vyhlídkové cessny zahynul tatínek (†50) i maminka (†48) holčičky (10), která teď o svůj život bojuje v pražské motolské nemocnici. Ale... Už v minulosti postihla rodinu jiná obrovská tragédie.

„Před více než deseti lety totiž přišli manželé při bouračce o syna. Holčičku si pak pořídili, aby na tu hroznou tragédii alespoň trochu zapomněli,“ prozradil deníku Aha! muž, který rodinu dobře zná. Pak spolu rodina, do které patří ještě nejstarší syn (25), žila spokojeným životem. Otec pracoval jako pojišťovák, maminka se starala o domácnost. Až do osudného nedělního rána...

Žena darovala svému manželovi vyhlídkový let k jeho padesátinám. Vzali s sebou i malou dcerku. Doma zůstal jen nejstarší syn. Manželé si chtěli prohlédnout okolí Strakonic a z výšky vyfotit vlastní dům. Za hodinový let zaplatili 3000 korun. Jen chvíli před přistáním začal mít letoun problémy. „Vynechával mu motor,“ uvedla svědkyně. Vzápětí letadlo zavadilo o strom, který mu urazil křídlo. Pak už jen cessna strmě padala k zemi.

„Letadlo se zapíchlo čumákem přímo do kamenitého břehu Otavy. Dokonce se objevily i plameny, ale ty jsme stihli uhasit. Nebýt letadlo ve vodě, určitě by vybuchlo,“ řekl jeden z táborníků, kteří pobývali v blízkém kempu. Kromě rodičů zemřel i pilot (†34). Holčička měla četné zlomeniny dolních končetin, zlomenou ruku a poraněnou páteř. Zároveň utrpěla závažná vnitřní poranění. „Její stav je velmi vážný,“ prozradila mluvčí motolské nemocnice Eva Jurinová. Podle jejích slov budou rozhodující nejbližší hodiny.

Včera se také objevily spekulace o tom, že let byl nelegální. Nakonec se ale nepotvrdily. Aeroklub Strakonice i pilot, který letadlo řídil, měli veškerá povolení a koncese.

Přečtěte si

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.