Pražská zoo dluží Brnu: Jedno zvíře! | Ahaonline.cz

Registrace  |  Zapomenuté heslo

Deník Aha! na Facebooku

středa 24. dubna 2024

Svátek slaví Jiří, zítra Marek

Pražská zoo dluží Brnu: Jedno zvíře!

Ještě nedávno lezl Tom do vody velmi ostražitě, teď si koupel labužnicky vychutnává. Jenže pražská zoo má kvůli němu »vroubek« u brněnské zahrady.
Ještě nedávno lezl Tom do vody velmi ostražitě, teď si koupel labužnicky vychutnává. Jenže pražská zoo má kvůli němu »vroubek« u brněnské zahrady. (Aha! – Karel Kopáč)

BRNO/PRAHA – Lední medvídě z Brna se už zabydlelo v pražské zoo. Tom si získal sympatie medvědice Berty, hrají si, spí i jedí spolu. Jeho mateřská zoo však za něj z Prahy dosud žádné zvíře jako výměnu nezískala.

Lední medvídě z Brna se už zabydlelo v pražské zoo. Tom si získal sympatie medvědice Berty, hrají si, spí i jedí spolu. Jeho mateřská zoo však za něj z Prahy dosud žádné zvíře jako výměnu nezískala.

„Stále jednáme. Je to i otázka aktuální nabídky a možností partnera. Slovo má i koordinátor chovu konkrétního zvířete. My bychom měli zájem např. o pandu červenou nebo mravenečníky,“ řekl Aha! zoolog brněnské zahrady Jiří Vítek.

Mnohem pružnější než pražská zoologická byla ve spolupráci německá zoo v Gelsenkirchenu, kde našel nový domov Tomův brácha Bill. Němci už za něj do Brna poslali pár himálajských jaků. Navíc německá zoo za pár týdnů zřejmě znovu poskytne dočasné útočiště Umcovi, otci Billa a Toma. „Je totiž možné, že Cora koncem roku opět porodí, a tak musíme samce oddělit. Odcestoval by koncem října nebo začátkem listopadu,“ dodal Vítek. S Billem se však otec nesetká. Už by ho totiž považoval za soka a nejspíš by to nedopadlo dobře.

Kliknutím zvětšete

Přečtěte si
Články odjinud

Kontakty

  • Telefon 9.00 – 17.00: 225 974 140
  • Telefon po 17.00: 225 974 164
  • Fax: 225 974 141

RSS kanály serveru ahaonline.cz lze užívat pouze pro osobní potřebu. Jakékoli další šíření obsahu ahaonline.cz je možné pouze s předchozím souhlasem jeho provozovatele.